El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gibraltar: de ser els primers en treure’s la mascareta a cancel·lar Nadal
  • CA

Gibraltar es va convertir en notícia el març del 2021 perquè va ser un dels primers punts de la Península Ibèrica on queia l’obligació de portar mascareta al carrer. Aleshores en molts indrets de l’estat espanyol encara es vivia sota el toc de queda que impedia el moviment de les persones en horari nocturn. Mesos després d’aquesta situació, les coses pinten diferent a Gibraltar, on el govern ha cancel·lat les festes oficials de Nadal i demana als ciutadans que tinguin molta precaució a causa de l’augment de casos de Covid-19.

Aquest divendres a Gibraltar hi havia 359 casos actius de Covid-19 i havia registrat en les darreres 24 hores i 72 en la jornada anterior. Hi ha cinc persones hospitalitzades, una de les quals es troba a la unitat de cures intensives i 440 persones estan aïllades. Tot i que la campanya de vacunació ha funcionat, això no ha estat suficient per frenar els contagis. Gibraltar té més de 33.000 habitants.

En un comunicat, el govern de Gibraltar ha dit que a causa de l’augment exponencial de casos cancel·la algunes de les festes oficials previstes per Nadal, recepcions oficials i trobades similars. En aquest moment es recomana responsabilitat a les persones a l’hora d’organitzar esdeveniments, considerant si fer-los en interiors o exteriors, tenint en compte el grau de ventilació dels espais o si les persones que es reuneixen estan vacunades o no, són persones grans o vulnerables. El govern també es mostra contrari a la celebració d’esdeveniments socials grans, festes o recepcions almenys durant quatre setmanes.

Així mateix, si el març passat queia l’obligació de dur mascareta, ara el govern de Gibraltar la torna a recomanar. “La mascareta continua sent la gran forma de protegir-te a tu mateix, clients, amics i familiars”, diu el comunicat oficial. Les autoritats també demanen a la ciutadania que vaig en compte a l’hora d’encaixar mans amb desconeguts o fer-se petons perquè és una via de contagi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa