Foc creuat entre la CEOE i Yolanda Díaz per la pujada del salari mínim

Garamendi demana un "plantejament seriós" i Díaz demana a la patronal que es "ressituï"

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, i la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, han intercanviat algunes declaracions aquest divendres, criticant-se per com s’ha gestionat l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) acordat amb els sindicats aquest dijous. En una entrevista aquest divendres al matí a Onda Cero, el líder de la patronal ha assegurat que aquest augment del salari mínim s’ha fet “més en clau política” que amb un “plantejament seriós“.

Segons Garamendi, “en aquests moments no és convenient” augmentar el Salari Mínim Interprofessional, i ha argumentat que això es deu a la pandèmia del coronavirus. El president de la CEOE s’ha escudat assegurant que en altres moments la gran patronal s’ha mostrat favorable a l’augment del salari mínim però assegura que ara no es mostren a favor perquè aquest augment, segons ell, farà incrementar l’economia submergia i la desaparició de llocs de feina.

Per la seva banda, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha demanat a la CEOE que es “ressituï“. Ha lamentat que la patronal no hagi negociat amb el govern i els espanyols l’augment del Salari Mínim Interprofessional perquè “han entrat dient que volien un augment zero i han sortir de la taula dient que zero”. “Això no és negociar“, ha manifestat Yolanda Díaz en una roda de premsa des de Galícia.

Segons la vicepresidenta del govern de Pedro Sánchez, “a vegades, no negociant es perd“. De fet, ha reconegut davant dels mitjans de comunicació que el govern espanyol estava disposat a pactar un augment inferior al que finalment s’ha aconseguit amb els sindicats. La ministra i vicepresidenta Díaz també ha assegurat que els ERTO s’allargaran més enllà del 30 de setembre. Ha mostrat “convicció” que tots els agents socials seguiran amb les negociacions obertes, com havien fet “sempre” fins ara.

Comentaris

    uno que vive en Tabarnia 17/09/2021 4:03 pm
    el Garamendi aquest gasta un cinisme espectacular, diu que la patronal en altres moments ha estat disposada a l,aument del sou minim (quina barra) i demana un plantajement serios. ells que mai es oporftu apujar els sous, hans el contari despedir gent a pessar dels beneficis extraordinaris que han fet, solsament els hi falta demenar el dret a pernada, l igual parlem de la banca, vaja mafia, me agraderia veure com aquets empresaris s,ho ferian a un pais ha on el sou minim esta per els 1400 €, plegarien tots i es dedicarien a el que saben fer explotar a la gent per ells viure con un RAJA, sense fotra cop, o be anar a un pais del tercer mon, com fa el Ortega i explotar als pobres, d,aixo en dic un GRAN EMPRESARI

Nou comentari