La preocupació per la vacuna d’AstraZeneca s’escampa per Europa

Diversos països suspenen la vacunació d'aquest vaccí, tot i que alguns dels quals només amb un lot concret

Dinamarca i Noruega han decidit aquest dijous aturar temporalment l’ús de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca per diversos casos de trombosi en persones vacunades i que en un cas fins i tot ha provocat la mort d’una d’elles. Els països nòrdics s’han sumat així a Àustria, Luxemburg, Lituània, Letònia i Estònia, que també han suspès la vacuna per casos similars. En total, s’ha detectat una trentena de casos. Segons informa El País, Itàlia ha decidit suspendre l’administració d’un lot concret que també ha arribat a Espanya. Abans de prendre la decisió d’aturar del tot l’administració d’AstraZeneca, aquest lot ja havia estat apartat per Àustria, Lituània, Estònia i Luxemburg.

L’Agència Europea del Medicament va anunciar dimecres que ja ho està investigant, però va remarcar que “per ara no hi ha evidències que la vacunació sigui la causa” d’aquestes trombosis i, per tant, no les inclou com a efectes secundaris de la vacuna d’Oxford.”Tot i que un defecte de qualitat es considera improbable a aquestes altures, s’investigarà”, diu l’EMA en un comunicat.

Un total de 30 casos de trombosi s’han detectat fins ara entre els 5 milions de persones vacunades a la Unió Europea i el Regne Unit. L’EMA assegura que el nombre de trombosis “no és major del que normalment es detecta en general entre la població”.

L’Agència Europea del Medicament ha recomanat “continuar administrant” la vacuna contra la Covid-19 d’AstraZeneca. El comité de seguretat de l’agència regulatòria ha revisat els casos de trombosi que havien portat sis països europeus a aturar-ne l’ús i ha conclòs que “no hi ha indicis que la vacunació hagi causat aquestes afeccions, que no s’enumeren com a efectes secundaris d’aquesta vacuna”. A més, considera que “els beneficis de la vacuna continuen superant els riscos”.

Comentaris

  Reboot 12/03/2021 2:49 am
  Despertem
  Bot 11/03/2021 10:36 pm
  Veieu com altres països van prohibint vaccins que són experimentals i no donen cap garantia, d'això es tractava la falsa pandèmia, d'experimentar amb la població.
   vado 12/03/2021 5:30 am
   Doncs a les residències la mortalitat (per la falsa pandèmia segons tu)) després de la vacunació ha baixat més d'un 80%
  Luisnomeacuerdo 11/03/2021 9:15 pm
  Pues los dirigentes fascistas independentistas de la comunidad Autónoma de Cataluña amenazaban ayer con desobedecer al gobierno del reino de España y ponerlas a sus ciudadanos de todas maneras, este es el interés que demuestran por sus habitantes. Felicidades y disfrutad de lo votado.
  10
  35
  Respon
  A fer la m... 11/03/2021 8:09 pm
  Això són faves contades, la gent sana no té res i quan reben la vacuna probabilitats de trombosi, primer que li la posí n'Verges, i l'home del temor de la caixa quadrada Argimon.

Nou comentari