“En un segon mandat, les promeses són d’aquella manera”: el vídeo despenjat pel rector de la UPC que vol ser reelegit

Francesc Torres elimina de YouTube un missatge de la campanya del 2017 | Era de to informal i relativitzava la importància dels compromisos electorals en una eventual campanya de reelecció

“Soc aquí una mica per accident”. Aquest era el missatge inicial de Francesc Torres fa quatre anys, quan es presentava per primera vegada a les eleccions per a rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Amb tot distès i fins i tot informal, explicava en un vídeo que va penjar a YouTube, on es veia la marca d’aigua de la seva web, que s’havia anat acostant a la idea d’implicar-se en la gestió de la universitat perquè li agrada el debat i perquè havia descobert una gran vitalitat i idees “voltant pels campus”. I finalment, s’havia vist empès a ser el candidat de la renovació. Aleshores admetia: “Vaig decidir fer un pas endavant, més que res perquè hi hagi debat. Ho vaig decidir bastant alegrement, perquè això del debat ja em va”. I arribava la confessió: De sobte vaig pensar: ‘i si guanyem?’. I això sí que em va tenir una setmana sense dormir. Perquè si guanyes ho has de fer bé. En un primer mandat s’ha de treballar de valent, t’has de guanyar la confiança. Les promeses, amb molta cura, perquè s’han de complir”.

Fins a aquí, i malgrat el tot informal, no deia res que li pogués portar problemes. Però després es ficava en un jardí: “En un segon mandat la cosa ja és més relaxada. Se suposa que la confiança ja te l’has guanyat i és més un xec en blanc per fer el que vulguis. En un segon mandat les promeses ja són més… d’aquella manera“. El cas és que ara es troba justament en aquesta situació: en la seva segona campanya per accedir a un segon mandat, en unes eleccions en què competeix amb Daniel Crespo. I el vídeo va ser despenjat fa uns dies.

Torres és enginyer, doctor en Telecomunicació i es presenta a la reelecció, mentre que Crespo és catedràtic de Física. La campanya va començar dijous i durarà fins al dia 12, dimecres. La votació es farà entre el 14 de maig i el 19 i serà electrònica. Hi ha 30.876 persones al cens, de les quals 24.278 són estudiants, 1.309 són professors doctors amb vinculació permanent, 3.507 són la resta de personal docent i de recerca, i 1.782 són personal d’administració i serveis, els coneguts com a PAS.

Nou comentari