Els metges de família creuen que s’ha anat tard i no descarten que calguin restriccions més dures

Sisó estaria d'acord amb el toc de queda i planteja mesures concretes per les zones amb més incidència per frenar el "tsunami"

El president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), Antoni Sisó, ha dit que s’està anant tard amb les restriccions i creu que “no és descartable” que en calguin de més dures. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afirmat que la cinquena està sent la corba de més impacte de la pandèmia, a excepció de la primera quan no hi havia proves, i l’ha qualificat de “tsunami”. Sisó ha lamentat que des de la primària fa dues setmanes que avisaven i ha esperat que no sigui “molt tard”.

Segons Sisó, caldrà veure en els propers dies si s’han de prendre “mesures més agressives”. Ell estaria d’acord amb el toc de queda i ha obert la porta a aplicar mesures concretes en zones amb major incidència, com Barcelona i la seva àrea.Sisó ha explicat que deixar de fer proves als contactes estrets asimptomàtics s’ha notat en la càrrega de feina dels CAP. Ha afegit, però, que això portarà deixar de detectar alguns casos i, per tant, les dades públiques estaran “infaestimant” la situació real.

D’altra banda, ha rebutjat el missatge de “salvem l’estiu” i ha dit que, en tot cas, el que caldria salvar és l’inici del curs escolar i universitari al setembre. En clau mèdica, ha insistit que cal recuperar l’atenció al pacients i a totes aquelles patologies que s’han deixat de banda per la covid.

Comentaris

  miquel puigpelat 13/07/2021 12:08 pm
  Haurem de tornar al confinament comarcal, provincial, per regions sanitàries o vegueries, el més aviat possible. Fa pena, però és així. Una part minoritària de la nostra societat, pot perjudicar a la resta.
  Vendetta 13/07/2021 12:08 pm
  No sigueu rucs vacuneu desde els 12 anys avui millor ke dema
  Tonet 13/07/2021 12:18 pm
  MACRON a anunciat que a partir del 15 de setembre , els que no estigui vacunat , sera' obligatori vacunar-si i haura sancions.
  Jeroni Munyós 13/07/2021 12:33 pm
  Si us plau, cal seguir protegir-nos entre tots. La circulació del coronavirus és molt gran, hi ha molta gent infecciosa. Evitem les trobades fora del nostre grup bombolla habitual. El grup com més petit millor. Evitem els interiors sense ventilació o mal ventilats, cal dur posada sempre mascareta (excepte entre el grup bombolla) en distàncies curtes, en interiors i exteriors.

Nou comentari