Els botellots massius pressionen la Costa Brava en l’agost de la cinquena onada

La Policia Local no dona l'abast i alguns municipis han sol·licitat el toc de queda per evitar aquestes situacions

Els grups de joves busquen, passades les 12 de la nit, alternatives als locals d’oci nocturn, tancats degut a la cinquena onada de la pandèmia. Els municipis sense toc de queda han vist com els botellots i les festes en descampats i espais públics han augmentat de forma dràstica en les darreres setmanes. Els municipis de Plafrugell i Mont-ras ja han explicat que “no donen l’abast” a controlar les festes nocturnes i els botellots que es fan, especialment a les zones de platges o de bosc.

L’alcaldessa de Mont-ras, Vanessa Peiró, ha explicat a ACN que aquestes concentracions es convoquen a través de xarxes socials i que solen durar hores. Els qui hi participen fan destrosses, entren en camps i propietats privades, i deixen tot de deixalles abandonades (gots, ampolles, vidres, burilles…). L’alcaldessa diu que se senten “del tot indefensos”, perquè els Mossos van desbordats, i creu que els qui convoquen els botellots “s’aprofiten d’aquesta situació”.

Vanessa Peiró explica que a Mont-ras tan sols hi ha un agent local, que treballa en horari diürn. “Si els pobles més grans amb Policia Local ja es veuen desbordats, nosaltres ens sentim del tot indefensos“, lamenta l’alcaldessa.

L’Ajuntament de Palafrugell adverteix que “no dona l’abast” a controlar les festes nocturnes i els botellots que es fan, especialment a la zona de les platges. El consistori les va tancar durant la nit per intentar evitar “el que estava clar que passaria” i, per això, torna a demanar que es recuperi el toc de queda. I és que en les darreres 48 hores s’han interposat una setantena de sancions per fer botellots al carrer i per anar a les platges malgrat que està prohibit durant la matinada. Tot plegat ha generat una allau de queixes per part de veïns que no poden descansar, tant a Tamariu com a Calella de Palafrugell i Llafranc.

Palafrugell insisteix en recuperar el toc de queda. Ho fa després d’un cap de setmana en què ha passat el que preveia el consistori i que ha deixat multitud de festes nocturnes amb botellots als carrers dels nuclis propers a les platges. L’alcalde del municipi, Josep Piferrer, dona per fet que el que queda d’estiu serà “molt complicat” i diu que es fa “impossible” poder evitar-ho. “Posem tots els mitjans que tenim i la Policia Local fa el que bonament pot”, remarca.

Comentaris

    Tano 11/08/2021 4:47 pm
    Aquesta fastigosa xusma depravada de nens mal educats, i sense un mínim d'educació i respecte al pròxim, es mereixen ser ruixats amb canons d'aigua antidisturbis, i que vagin a demanar auxili al Déu que els va parir. Estem fins els collons d'aquesta puta gentussa.

Nou comentari