El Regne Unit exhibeix el seu rècord de vacunacions

Més de 27'6 milions de britànics ja han rebut la primera dosi de la vacuna

El Regne Unit va informar aquest diumenge d’un tercer rècord consecutiu de vacunació diària contra el coronavirus després de certificar 873.784 dosis administrades en les últimes 24 hores. “En un sol dia hem vacunat a l’equivalent del total de la població adulta de Liverpool, Southampton i Oxford juntes”, ha explicat el director executiu del Sistema Nacional de Salut, Simon Stevens, segons recull la cadena Sky News. “Un enorme gràcies per a tots els implicats i, si us plau, vacuneu-vos quan us convidin a fer-ho”, ha publicat per la seva part el primer ministre Boris Johnson a través de Twitter.

Segons ha informat Sanitat d’Anglaterra el dissabte durant una hora es va aconseguir que s’administressin gairebé 27 dosis per segon. Més de 2,24 milions de persones han rebut una dosi en els tres últims dies. En total són més de 27,6 milions les persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19, i més de 2,2 milions han estat inoculades també amb la segona.

En aquest sentit, el ministre de Sanitat britànic, Matt Hancock, ha anunciat que més de la meitat de la població britànica adulta ha rebut ja la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. En un vídeo publicat en Twitter aquest dissabte, el ministre ha considerat aquest llindar com “un gran èxit”. “Vull donar moltes, moltes gràcies a tots els involucrats”, ha declarat.

No obstant això, el ministre de Defensa britànic, Ben Wallace, ha advertit que les vacances d’estiu podrien no transcórrer amb normalitat a causa de l’increment de casos en altres països. “No podem ignorar el que està passant fora del Regne Unit”, ha apuntat, i ha afegit que no poden posar en perill tot el que s’ha aconseguit amb la vacunació.

El Regne Unit ha confirmat aquest diumenge 33 víctimes mortals a causa de la COVID-19, enfront de les 96 de la jornada anterior, i ha registrat 5.312 contagis més en les últimes 24 hores. Segons les dades proporcionades pel Ministeri de Salut britànic, el còmput global del país europeu ha ascendit així fins a les 126.155 víctimes mortals a causa de la COVID-19, mentre que els contagis són ja 4.296.583. En referència a la situació hospitalària, les autoritats sanitàries del Regne Unit han detallat que 437 persones han requerit ser ingressades del dissabte al diumenge, encara que el número global d’hospitalitzats porta dies descendint. Fins ara, 6.162 persones romanen hospitalitzades amb la malaltia al país, 830 de les quals necessiten respiració mecànica, xifres aquestes últimes no actualitzades i corresponents al dissabte.

D’altra banda, l’especialista en models epidemiològics Mike Tildesley, assessor del govern de Boris Johnson, ha avisat que “existeix el perill que les noves variants del coronavirus puguin posar en risc el programa de vacunació” en els pròxims mesos, mentre altres experts han avisat de la possible arribada d’una tercera ona de contagis al Regne Unit. Davant aquesta conjuntura, Tildesley ha descartat la possibilitat d’una represa dels viatges turístics des del Regne Unit aquest estiu. “Crec que correm un veritable risc si molta gent comença a viatjar a l’estranger al juliol i agost degut al potencial de portar més d’aquestes noves variants al país”, ha declarat.

Les admissions hospitalàries i les morts continuen baixant degut a aquest efecte de les vacunes, però existeix la preocupació que els casos puguin augmentar ràpidament una vegada que s’alleugin les restriccions, segons el professor Andrew Hayward, membre del Grup Assessor Científic per a Emergències, encara que el seu impacte podria ser menys letal que les anteriors. “Crec que és possible una altra ona. Probable, fins i tot. Suposo que la diferència és que una altra ona causarà substancialment menys morts i hospitalitzacions a causa dels alts nivells de vacunació en els tipus de persones que haurien acabat a l’hospital o, lamentablement, morir si no han estat vacunats”, ha explicat.

Comentaris

    Cesc 23/03/2021 1:44 am
    El regne unit es el pais mes hipocrita del mon. Es fan els valents dient que vacunen mes que ningu pero jo visc alla i he tardat mes de 6 mesos a que em tracti un metge. Pedres al ronyo i diabetis. I si he anat a urgencies m,envien a casa. Truques i et diuen que nomes agafen tanda de 8 a 11 del mati. Si truques et fan esperar una hora per dirte que no tenen tanda i que truquis l,endema. I aixi fins que o mors mentre esperes o se’t passen els mals. Una vergonya. Aixo si, que quedi clar a fora que vacunen mes que ningu. Pero a costa de que no visitin a la seva poblacio.
    obol 22/03/2021 4:55 pm
    resumint: El Regne Unit paga les vacunes, en disposa, i pot vacunar a la població. Espanya tot o compra a compte, perquè té un deute acollonant. O sigui, que qui paga bé i ràpid té vacunes, i Espanya és un client indesitjable que no interessa gaire, primer cal vendre als bons clients i després ja farem els enviaments a tota aquesta colla de paisos indesitjables que paguen tard i malament. Espanya és una merda de país.

Nou comentari