El Col·legi de Metges analitza si s’hauria de suspendre els sanitaris que es neguin a vacunar-se

Jaume Padrós anuncia que ha demanat a la junta un "posicionament" al respecte perquè li sembla "inacceptable" que un 7% de professionals rebutgin la vaccinació

El president de Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, no és un home que es mossegui la llengua. Aquest dissabte, acabat de reelegir en el càrrec fa uns dies, posa el dit a la nafra d’una qüestió cabdal en plena cinquena onada de Covid, que està desbordant completament el sistema sanitari i obligant a deixar d’atendre moltes altres afeccions, cosa que pot portar a un perillós infradiagnòstic.

En un fil al seu compte de Twitter, Padrós ha assegurat que, malgrat que “Catalunya és referent mundial en el nivell de cobertura vacunal dels professionals sanitaris”, el fet que un 7% dels treballadors del sector rebutgin la vaccinació li sembla “inacceptable quan hi ha responsabilitat directa sobre pacients”. Per això, es planteja anar més enllà de qüestions legals –la vacunació no és obligatòria a l’estat espanyol– i encara el problema des del punt de vista ètic i deontològic, fins al punt de plantejar-se si s’ha de suspendre o limitar l’exercici professional dels sanitaris que no es vulguin vacunar. I anuncia que ha demanat a la junta del Col·legi de Metges de Barcelona i al Consell de Col·legis de Metges de Catalunya que ho analitzin i es posicionin al respecte.

Comentaris

  Pedro 31/07/2021 8:43 pm
  Comunismo total.
  Joan 31/07/2021 10:12 pm
  És del tot antiinstitucional. El cos de cadascú és l´unica propietat que realment tenim. Ni un polític ni ningu, ni en nom d´espanya o en nom d´europa o qui sigui, pot obligar a algú a modificar el seu cos.
   Mikelet 01/08/2021 11:07 am
   Si, si, el teu cos es propietat teva, però el que passa és que si el teu cos pot generar efectes adversos al meu, llavors ja no pots fer el que et doni la gana. Si no et vols vacunar, em sembla molt bé, però llavors queda't a casa, i després no demanis que t'atenguin a un hospital.
    Pepet 01/08/2021 12:09 pm
    Els vacunats també contagien, artista. Aixòes diu dictadura sanitaria.
     fat boy 01/08/2021 2:33 pm
     De manera que si et vacunes no et protegeixes i vas contagiant als altres. Del que es dedueix que si no et vacunes estas protegit i no contagies als altres. Si aixo no es anar torrat d'anis ja no se el que es, artista.
  Padrós, bordes com un gos 31/07/2021 11:39 pm
  Amb la Covid s'estan retratant tot d'autoritarismes. El bé general sempre ha estat la coartada dels totalitarismes per aparcar les llibertats de les persones.
  Joan 01/08/2021 8:27 am
  Algun mootiu per el que no publiqueu missatges?
  fat boy 01/08/2021 10:09 am
  Doncs es clar que els han d'apartar. Igual que als ginecolegs que es neguen a practicar avortaments. A veure si ara resultara que hi haura paletes que es neguin a treballar si fa sol, minaires que tenen por de la foscor o pescadors que, si fa humitat, no surten a la feina. A quin collons de societat hem arribat?.
   Pere 01/08/2021 10:30 am
   Qui ha dit que no volen treballar? Els que no s'han vacunat. No cal ser tant dictador i cal respectar les decisións. I pot ser hem de fer un exercíci del per què estem on estem i no buscar culpables facils.
    fat boy 01/08/2021 1:14 pm
    Quan un cobra per fer una feina les manies i les mandangues les deixa a casa. El que no pot ser es posar en perill a gent que ja esta prou fotuda. Si no estan disposats a vacunar-se, i protegir-se ells i els que estiguin en contacte amb ells, a la fila de l'atur falta gent.
  Peret 01/08/2021 12:01 pm
  Al Sr Jaume Pàdros, Molt piule ara, que si tanca restauració , no deixa treballar o sancionar al sanitaria no vacunats, etc. Lo que tenim es una falta de sanitaris i recursos que es van reducir en temps del Sr Boí , a les hores no piulava i van marxar molts profesionales a altres paīsos (amb una formació realitzara aquí, quina pena, si teniam uns profesionals que els van invitar a marxa) o altres comunitats perqué estaven millor considerats que aquí a Catalunya. On estaves en aquells moments? De vacances? Un altre gall ens cantaría, si la sanitat pública la ves defensat com la creugada que está fent ara, amb els que no pensen com vosté.

Nou comentari