El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
USTEC irromp a Educació per protestar contra l’anunci del calendari escolar

Representants del sindicat USTEC han ocupat la seu del Departament d’Educació a Barcelona per protestar contra l’anunci del calendari escolar perquè consideren que la conselleria ha tornat a “imposar” l’inici del curs sense consensuar-ho amb els sindicats. Els membres del sindicat majoritari s’han reunit a la seu del departament per decidir quines accions emprendre contra el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, que ha defensat la data triada perquè està a “mig camí” entre el que volien les famílies i el que demanaven els sindicats.

La conselleria ha enviat una carta als professors per anunciar-los que el curs començara el pròxim 6 de setembre per a infantil, primària i ESO, i el dia 12 per a l’FP. Cambray ha explicat que Educació ha “escoltat tothom” abans de prendre la decisió i ha defensat que s’han tingut en compte les recomanacions del Consell Escolar, que ha elaborat un informe que és preceptiu, però no vinculant. Els sindicats esperaven que Educació negociaria el calendari escolar en la pròxima reunió de la mesa sectorial, prevista per aquest divendres.

La portaveu del sindicat USTEC-STEs (IAC), Iolanda Segura, atén els mitjans durant un dia de vaga / Europa Press

Els sindicats denuncien la “maniobra” d’Educació per deixar-los sense marge

La portaveu de la USTEC, Yolanda Segura, ha lamentat la “forma de procedir” del Departament d’Educació i ha assegurat que havien de tractar la qüestió en la reunió de divendres, un extrem que Cambray ha negat, tot i que s’ha mostrat obert a negociar els detalls. “És una maniobra perquè no tinguem marge per reaccionar a la seva proposta”, ha criticat Segura. Els sindicats no veuen amb bons ulls la proposta d’Educació perquè consideren que els centres i els professors no tindran prou temps per preparar-se. “Necessitem dies perquè la gent nova que arriba pugui situar-se i conèixer el projecte educatiu de l’escola on va i per fer traspassos”.

Els sindicats volien que el curs comencés el dia 8 de setembre, que és un divendres. “Haguessin arribat els grups a classe i després dilluns haguéssim començat amb normalitat”, ha dit Segura, que assegura que els centres necessiten un mínim de cinc dies de preparació. A més, aquest curs hi haurà concurs de mèrits, que farà que uns 13.500 docents passin a ser funcionaris i arribaran de nou als centres, que coincidirà amb un concurs de trasllats que comportarà “una elevada mobilitat de professionals que no s’ha tingut en compte”.  

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En Tites, mestre. a març 30, 2023 | 18:23
    En Tites, mestre. març 30, 2023 | 18:23
    Sembla estrany q els de USTEC sigueu mestres. Us hauria de fer vergonya de comparar al conseller amb un petit dictador. Què em d'esparar nosaltres, es a dir la resta de la societat, què els mestres ensenyint als nens? Escopinada a la cara del mestres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa