El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El curs escolar començarà el 6 de setembre i a jornada completa

El curs escolar començarà finalment el 6 de setembre i ho farà alhora tan a primària com a l’ESO, segons ha comunicat el Departament d’Educació als professors en un correu al qual ha tingut accés El Món. A diferència de l’any passat, les tardes seran lectives després que les activitats lúdiques amb monitors que es van organitzar al començament del curs passat no donessin el resultat esperat. Només conèixer-se la decisió ha arribat les primeres crítiques perquè els sindicats asseguren que Educació ha imposat l’assistència a les tardes.

UGT ha criticat amb duresa l’anunci d’Educació perquè, segons assegura el sindicat, aquest mateix divendres hi havia prevista una Mesa de Negociació on “teòricament” s’havia de tractar què passaria amb les tardes del mes de setembre, ja que fins ara es “permetia als centres que ho demanaven tenir jornada matinal” durant algunes setmanes del mes. “L’assistència per les tardes de setembre és una imposició més del conseller Cambray”, expliquen. “Això és diàleg? O més aviat un monòleg?”

El conseller d'Educació, Josep González Cambray, intervenint en comissió al Parlament de Catalunya. Data de publicació: dilluns 21 de novembre del 2022, 12:43 Localització: Barcelona Autor: Parlament de Catalunya
El conseller d’Educació, Josep González Cambray, intervenint en comissió / Parlament de Catalunya

En la carta que ha enviat al professorat, Cambray explica que el nou calendari és “fruit d’un procés de diàleg obert amb representants de tota la comunitat educativa”, que ha pogut participar de l’avaluació de l’avançament de durs de l’any passat i d’un debat al Consell Escolar, mentre que també s’ha fet un procés de treball amb la Junta Central de Direccions de Catalunya. Així mateix, el conseller insisteix que iniciar el curs a principis de setembre és una “bona mesura per a l’alumnat”, sobretot el més vulnerable.

Tardes lectives per millorar la qualitat de l’ensenyament

Educació justifica que les tardes siguin lectives perquè “millora la qualitat de l’educació i de la tasca docent”. Així, el curs començarà el 6 de setembre per a infantil, primària, secundària i FP bàsica, mentre que el Batxillerat i la FP i ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny ho faran el 12 de setembre. La resta d’ensenyaments començaran el dia 18. La fi de curs serà el 21 de juny per a infantil, primària, secundària i FP bàsica, i el 17 per a batxillerat, FP i ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny. Del 18 al 21 hi haurà activitats d’avaluació extraordinàries.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 30, 2023 | 23:49
    Anònim març 30, 2023 | 23:49
    No es faran classes perquè ni escoles ni instituts tenen aire condicionat i a primers de setembre les aules estaran a trenta cinc graus molts dies. He viscut dies de finals de juny i la segona quinzena de setembre amb alumnes marejats per la calor, i al final els havíem de deixar sortir al pati a posar el cap sota la font. Però en fi, tot sigui perquè puguem aparcar els nens, que sembla que és l'objectiu de l'ensenyament actual.
  2. Icona del comentari de: Profesor Liende... a març 31, 2023 | 12:52
    Profesor Liende... març 31, 2023 | 12:52
    Anònim, que no n'hi ha per tant. Els mestres nomès busqueu escuses per no treballar. De vacances tothom té un més, els mestres dos i mig. Ja n'hi ha prou i heu d'estar al servei dels pares/mares i de la població. Un mes de vacances i, prou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa