El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
USTEC colla el Govern per revertir totes les retallades del 2010

El sindicat majoritari d’educació USTEC colla el Govern perquè compleixi el “compromís” de revertir totes les retallades de condicions laborals de l’any 2010 abans que acabi l’actual legislatura, amb un calendari accelerat després de l’anunci d’eleccions anticipades per part del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Tot i que quan CCOO i UGT van segellar un acord amb el Departament d’Educació, dirigit per la consellera Anna Simó, per posar fi a les retallades des d’USTEC van preferir mantenir-se al marge -perquè consideraven que era insuficient-, amb els pressupostos encallats i la precipitació dels comicis, el sindicat majoritari reclama a l’executiu català que tiri endavant un decret d’urgència per garantir els compromisos establerts amb les organitzacions sindicals.

En els comptes que han quedat a l’aire, el Govern plantejava destinar una partida pressupostària per donar compliment a l’acord amb CCOO i UGT. Ara, doncs, a l’espera de conèixer el futur de l’executiu català, des del sindicat majoritari consideren que cal aplicar els compromisos establerts per la conselleria i abordar altres retallades que no havien quedat recollides en el pacte segellat. De fet, l’acord amb les dues organitzacions sindicals només incloïa que els docents cobressin el plus d’antiguitat -conegut com a primer estadi- als sis anys i no als nou, reduir dues hores lectives als majors de 55 anys de forma gradual i l’equiparació salarial dels professionals tècnics d’FP amb els professors de secundària. Per USTEC, és fonamental que es marqui un calendari de retorn del deute pels estadis, que s’aprovi l’equiparació salarial de tots els professionals d’FP i que es reclassifiqui el personal que forma part del departament.

Imatge d’una bomba de fum en una manifestació de docents / EP

Avís de noves mobilitzacions

Per al sindicat, l’educació pública “no es pot permetre passes enrere” ni pot acceptar que el Govern “forci que calgui tornar a un escenari de mobilitzacions” per exigir la reversió. És per això que, tot i que no anuncien noves mobilitzacions, ja que encara es mantenen a l’espera dels moviments de la conselleria, deixen clar que no els tremolarà el pols. Independentment dels resultats dels comicis del 12 de maig, des del sindicat majoritari confien a poder resoldre els reptes pendents d’educació: “Esperem que, passades les eleccions, el govern i la conselleria, siguin del color que siguin, puguin corregir els errors i desinversions dels darrers anys i actuïn al servei de la comunitat educativa tenint en compte els professionals de l’educació“, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa