El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La comunitat educativa, indignada per la calor que fa a les aules del país

Alerta per les altes temperatures a les escoles i instituts de Catalunya. Diverses veus de la comunitat educativa s’han alçat a Twitter per denunciar les temperatures que han de suportar els estudiants arreu del país. A les escoles no hi ha aire condicionat, el que està complicant molt la situació a les aules durant aquesta onada de calor que està convertint Catalunya en un forn. Una de les escoles que més ho ha denunciat és l’escola Lavínia, de Barcelona, que sota el hashtag #senscouenelsfills ha penjat un vídeo que demostra que la temperatura arribava als 32,5 graus al migdia.

Les aules de l’escola Lavínia, a 31,3 graus / Twitter

Aquesta escola no és l’única que ha denunciat la situació. També ho ha fet un centre d’Artés que ha assolit els 34 graus, un centre de Terrassa que frega els 32 i un institut del Pont de Vilomara que ha assolit gairebé els 35 graus. Les temperatures són especialment preocupants a Ponent -on, de fet, s’han desfermat diversos incendis durant aquesta setmana-. Per això USTEC ha insistit als centres d’aquesta zona que denunciïn les altes temperatures en cas que superin la temperatura màxima que s’estableix al reial decret sobre les condicions de seguretat i salut als llocs de feina. Aquest article estableix que les temperatures on es fan treballs sedentaris, és a dir, les oficines o similars, s’han de mantenir entre els 17 i els 27 ºC. Als llocs on es facin treballs lleugers no es pot passar dels 25 ºC.

Retret a Cambray: “Deixa el despatx i fes classe a Lleida a 40 graus”

“Cambray, deixa el despatx d’Educació i torna a Lleida a fer classe a quasi 40 graus com els docents d’aquí”, ha denunciat USTEC, el sindicat majoritari en educació, a través de les xarxes socials. CCOO també s’ha mostrat molt combatiu al respecte. De fet, ha enviat una instància al Departament on denuncia la seva “inacció” i li demana que reaccioni.

Més notícies
Una dona nada a una piscina per combatre l'onada de calor / Pixabay

MÉTEO | Catalunya és un forn: cap de setmana de temperatures extremes

Notícia: MÉTEO | Catalunya és un forn: cap de setmana de temperatures extremes
Comparteix
Aquestes temperatures extremes ja han contribuït a generar diversos incendis, entre ells primer gran incendi de l'estiu, a Artesa de Segre
Notícia: MÉTEO | Catalunya és un forn: cap de setmana de temperatures extremes - Mobile
Les temperatures d'aquest juny seran molt elevades / Pixabay

Alerta méteo: Les temperatures continuen pujant a les portes de l’estiu

Notícia: Alerta méteo: Les temperatures continuen pujant a les portes de l’estiu
Comparteix
Les comarques de Catalunya viuran un cap de setmana solejat i amb màximes de més de 30 graus
Notícia: Alerta méteo: Les temperatures continuen pujant a les portes de l’estiu - Mobile
Durant l'onada de calor es recomana evitar fer activitats a l'exterior a les hores centrals del dia / ACN

Preocupació extrema per l’inici de l’onada de calor aquest dilluns

Notícia: Preocupació extrema per l’inici de l’onada de calor aquest dilluns
Comparteix
Les comarques més afectades seran les de Ponent i s'espera unes temperatures que superin els 40 graus
Notícia: Preocupació extrema per l’inici de l’onada de calor aquest dilluns - Mobile
Columna de fum de l'inendi a Corbera d'Ebre al costat de dos aerogeneradors

Controlat l’incendi de Corbera d’Ebre en el dia més complicat

Notícia: Controlat l’incendi de Corbera d’Ebre en el dia més complicat
Comparteix
Ara els esforços segueixen en els focs de Lladurs, al Solsonès, i el d'Artesa de Segre, els quals segueixen descontrolats
Notícia: Controlat l’incendi de Corbera d’Ebre en el dia més complicat - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a juny 17, 2022 | 17:17
  Ricard juny 17, 2022 | 17:17
  Demagògia barata. No hi ha cap Estat que ho tingui tot preparat per a casos extrems. Seria bo que es mirés la temperatura de casa. Suposo que els fills també haurien de denunciar als seus pares per fer-los viure en un habitatge massa calorós aquests dies?
 2. Icona del comentari de: A futbol a suar, amb 40graus, sí que és bo I sa per al nen que no pot aguantar a l'escola amb 32 a juny 17, 2022 | 18:12
  A futbol a suar, amb 40graus, sí que és bo I sa per al nen que no pot aguantar a l'escola amb 32 juny 17, 2022 | 18:12
  Estimades escoles que protesteu per tot, la majoria de les famílies tampoc tenim aire acondicionat I també tenim molta calor. I ens aguantem, bevem, fem menys esforços I anem tirant. Tampoc és massa educatiu fer mestresel I nens fleumos. ( he parlat amb una família de les que han protestat amb certa barroeria I quan li dic I ara què fareu, resposta "ara va a entrenament de futbol" . HÒSTIA I no protesta(?!)
 3. Icona del comentari de: Cat a juny 17, 2022 | 18:23
  Cat juny 17, 2022 | 18:23
  Doncs us haureu d'acostumar, com la resta de la humanitat, que sembleu bledes assoleiades ultimament No voleu sol, no voleu treballar, no voleu..... Qui no vulgui treballar com tothom al carrer.
 4. Icona del comentari de: Indignat a juny 17, 2022 | 18:25
  Indignat juny 17, 2022 | 18:25
  Bo, a causa de la calor exagerada, encara més de nit, "d'indignats" ho estem molts a més de la comunitat educativa. Però amb qui ens hem d'indignar ? Amb Déu nostre Senyor si som "creients" ? Amb la natura ? Amb la humanitat que no respecta la natura ? Menys indignació i més sentit comú i en la qüestió del model d'estat, per al nostre país, més sentit d'estat. És molt demanar ?
 5. Icona del comentari de: Maria a juny 17, 2022 | 18:46
  Maria juny 17, 2022 | 18:46
  Indignar-se per un fet de la naturalesa sembla, així d'entrada una mica poca-solta. Recorda els que voldrien 10 carrils, o més, a les autopistes d'entrada a l'aglomeració de Barcelona, en comptes d'optar pel repartiment més assenyat dels dies de descans, optar per uns transports col·lectius públics dignes i / o per distribuir millor la població fora de l'aglomeració de Barcelona... És clar la "solució d'alguns és més formigó i asfalt i menys pensar en solucions sensates. La calor també destarota alguns cervells ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa