El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La incidència es manté baixa tres setmanes després de la reobertura de l’oci nocturn
  • CA

La incidència de la covid-19 es mante baixa tres setmanes després de la reobertura de l’oci nocturn, un dels darrers àmbits on es va voler relaxar les mesures de contenció de la covid-19. Una vintena de dies després que s’hagin obert les discoteques amb el certificat covid-19 la incidència es manté a nivells molt baixos, ha reconegut aquest divendres la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en declaracions a Catalunya Ràdio. Les dades del Departament de Salut mostren aquest divendres una incidència acumulada a 14 dies de 48,48 casos per cada 100.000 habitants. Però a mes a més, s’han notificat 490 casos nous confirmats per proves PCR o tests antigènics (TA), un valor molt diferent als milers de casos que es registraven en plena cinquena onada.

La pressió hospitalària ha caigut en quatre persones menys respecte el dia anterior, passant de 329 a 325. A les unitats de cures intensives (UCIs) hi ha una persona menys ingressada, en concret 90, per sota del centenar en què les coses es comencen a complicar. El risc de rebrot ha augmentat només un punt i passa de 47 a 48. La velocitat de propagació o RT també ha baixat una mica, passan td’1,04 a 1,03. La positivitat ha pujat d’1,64 a 1,70%. Quant a la mortalitat, aquest divendres Salut notifica una defunció més i eleva el balanç de la pandemia a 24.008.

La pandèmia està en una situació d’estabilitat amb una fluctuació en alguns dels indicadors, un fet que fa que els experts observin el futur amb cert optimisme. De totes formes, les autoritats sanitàries reclamen que cal actuar encara amb prudència. En aquest sentit, Cabezas ha declarat avui que cal mantenir l’ús de la mascareta i sobretot si s’està al costat de persones de diferents bombolles de convivència. La mascareta també s’ha d’utilitzar a l’exterior quan s’està al costat d’algú d’una altra bombolla i no es pot guardar la distància de seguretat suficient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa