El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Colera, Llançà i Portbou, sense llum per una incidència tècnica
  • CA

Una falta de subministrament elèctric afecta des de les 7.00 hores d’aquest dijous a tot el municipi de Colera i a “zones disseminades” de Llançà i Portbou. Un equip de tècnics treballen ara per a restablir el servei, han explicat fonts de Protecció Civil de la Generalitat a l’agència de notícies Europa Press. Els tècnics esperen solucionar el problema de subministrament elèctric aquest mateix dijous, dia de Reis.

La incidència, “de causes desconegudes”, afecta a unes 3.500 persones, segons xifres d’Endesa: unes 1.000 a Colera, 1.300 a Llançà i 1.200 a Portbou. Els tècnics hi han acudit a primera hora per a reparar un element trencat en la línia aèria de Colera, però el fort vent de la zona ha impedit que el camió habitual fes la tasca, i la companyia ha hagut de demanar “un equipament nou”.

El passat estiu, en plena onada de calor es va viure una gran indignació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols pels talls de llum que va patir el municipi. Les interrupcions van començar un dissabte i van allargar-se també durant el diumenge. Se’n va veure afectada la zona centre i el nucli de Sant Pol, cosa que va comportar que les botigues i restaurants perdessin clients, perquè no funcionava l’aire condicionat ni els ordinadors.

Les apagades van afectar la zona comercial del centre de Sant Feliu (el carrer Major i les seves immediacions) i també el nucli de Sant Pol (on hi ha hotels, restaurants i comerços). L’Ajuntament deia llavors que, arran dels talls de llum, hi va haver negocis que van patir “cancel·lacions i sortides de clients”, ja que l’aire condicionat no funcionava, però tampoc ho feien “neveres, ordinadors, cafeteres, sistemes informàtics de facturació, comandes i molts altres”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa