El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Clatellot del Suprem a la Generalitat pel control dels pisos turístics
  • CA

El Tribunal Suprem ha anul·lat l’ordre del Govern que obligava Airbnb a bloquejar els anuncis il·legal de pisos turístics. Aquesta ordre de la Generalitat es va fer efectiva el gener de 2015 i obligava a Airbnb a deixar d’anunciar en la seva pàgina web els pisos que no estiguessin inscrits al registre de Catalunya. Després de la presentació d’un recurs per part de la companyia d’habitatges turístics, la secció tercera de la sala del contenciós administratiu del Suprem ha dictat sentència a favor de l’empresa i bloqueja així l’ordre del Govern. Segons els magistrats, l’ordre catalana no tenia vigència, ja que Airbnb és un “intermediari” i la responsabilitat de la veracitat del que s’anuncia recau als anunciants i no a la companyia.

Segons el tribunal, no hi havia obligació de bloquejar els anuncis perqué Airbnb no és un prestador de serveis turístics sinó un mer intermediari. Així doncs, la companyia no es fa càrrec dels anuncis falsos o amb poca informació que verifiqui la realitat del que s’anuncia. A més, la sentència ha dictaminat que Airbnb “no està subjecte de manera directa a les normatives sectorials”, ja que és un “intermediari neutre” dels Serveis de la Societat de la Informació, i que no s’ha de considerar un proveïdor immobiliari ni prestador de serveis turístics.

A més, el Tribunal Suprem també ha indicat que la pàgina web de la companyia no només té habitatges i lloguers turístics -que en aquest cas, tal com indica la Llei catalana 13/2002, haurien de notificat el número de registre- sinó que també hi inclouen altres tipus d’allotgament que no estararien sota aquesta obligació. “Aquesta circumstància i la naturalesa dels serveis d’intermediació, les prestacions dels quals són merament accessòries a l’activitat subjacent –en els termes ja exposats del Tribunal de Justícia de la Unió Europea– impedeixen considerar que l’omissió d’un nombre de requisits administratius sigui una il·legalitat flagrant”, han manifestat els magistrats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lluís Tardà a gener 20, 2022 | 06:00
    Lluís Tardà gener 20, 2022 | 06:00
    Pobre Calvet, sempre fent de comunista ronyós i forrant.se per la cara. Nivell putin, la criatura lladregota

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa