El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut crea una alternativa a La Meva Salut per obtenir el passaport Covid
  • CA

El Departament de Salut ha habilitat una alternativa a La Meva Salut per obtenir el passaport Covid, informació que ha avançat el programa Pop-up de Catalunya Ràdio aquest dijous. Les persones poden accedir al web de Vacunacovid i accedir a l’espai per descarregar el certificat covid de la UE. D’aquesta manera es crea una eina per redirigir la demanda de descàrregues, que la setmana passada, quan va entrar en vigor per primera vegada la resolució que obliga a mostrar-lo. Problemes tècnics van fer que s’hagués de suspendre l’aplicació que comença finalment aquesta mitjanit.

El certificat Covid digital de la UE és un document que acredita la situació d’una persona respecte a la COVID-19. Facilita la mobilitat entre els estats membres de la Unió Europea i permet accedir a determinats espais, com ara zones interiors de restaurants, locals d’oci nocturn, gimnasos, celebracions amb ball en recintes tancats i també residències de gent gran.

Amb la denominació certificat digital s’inclouen tres opcions d’acreditació igualment vàlides per viatjar:

  • Certificat de vacunació contra la COVID-19.
  • Certificat de recuperació de la COVID-19.
  • Certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa.

Les persones que no disposen de targeta sanitària del Sistema de Salut de Catalunya i, per tant, no tenen CIP, podran obtenir el certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa amb el seu DNI a través de https://certificatproves.catsalut.gencat.cat/.

Depenent del tipus de certificat, la seva caducitat varia:

  • Certificat de vacunació contra la COVID-19: Vàlid durant un any des de la data de la darrera dosi.
  • Certificat de recuperació de la COVID-19: Vàlid durant 6 mesos.
  • Certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa:
    • Amb test d’antígens (TAR): 48 hores.
    • Amb PCR: 72 hores.

En funció de les aprovacions dels reglaments europeus, aquests terminis poden patir alguna variació. En qualsevol cas, en cada un dels certificats es troba indicada la data de vacunació, la data en què s’ha patit la COVID-19 o quan s’ha realitzat una prova diagnòstica. A més, aquesta validesa té vigència sempre que la situació de la persona no canviï.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa