El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bons números pel turisme al Pirineu al pont del Pilar
  • CA

El Pirineu i l’Aran continuen millorant les seves xifres turístiques aprofitant la millora de la situació sanitària. Ambdues zones han assolit el 90% d’ocupació de mitjana durant els quatre dies del pont del Pilar. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida calcula que aquesta demarcació ha rebut uns 30.000 turistes, els quals han generat al voltant de 85.000 pernoctacions.

Aquestes xifres suposen una millora d’un 5% respecte a les mateixes dates l’any passat. Un dels motius que ha ajudat al fet que es produís aquest increment del turisme és la celebració d’alguns dels esdeveniments que no van tenir lloc l’any passat i que s’han recuperat gràcies al relaxament de les restriccions per la covid-19. És el cas, per exemple, de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt o el Festival d’Astronomia del Montsec.

La demarcació de Lleida ha obtingut uns bons números en tots els sectors de l’allotjament turístics. Els establiments d’hosteleria, turisme rural i bungalows a la zona del Pirineu n han assolit una ocupació mitjana del 90%. L’acampada i l’allotjament en caravanes també han millorat les xifres respecte al darrer any. A més, aquesta setmana es posarà punt final a la temporada d’aigua, que durant el Pont del Pilar ha aconseguit uns registres de contractació d’entre el 50% i el 60%.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha valorat molt positivament les dades d’ocupació d’aquest pont. Ara, l’objectiu d’aquesta organització és poder mantenir aquest bon nivell d’ocupació durant els pròxims caps de setmana. Tot i això, el Patronat espera que la millora de la situació sanitària també produeixi una recuperació de l’activitat durant la temporada d’esquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa