El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Autoritzada a Europa la vacuna Janssen de Johnson&Johnson
  • CA

L’Agència Europea del Medicament ha recomanat aquest dijous l’ús de la vacuna de Janssen per a majors de 18 anys. És el quart vaccí que obté la llum verda per part de l’EMA. El més destacat d’aquest fàrmac és que només es necessita administrar una dosi. En un comunicat, ha recomanat l’autorització comercial condicional d’una quarta vacuna a la Unió Europea. Des de Brussel·les confien que permeti accelerar la vacunació en els pròxims mesos. L’EMA considera que la vacuna de J&J és segura i ha certificat que té una eficàcia del 67% per evitar la malaltia de la covid-19.

La Unió Europea tindrà una altra opció per combatre la pandèmia i protegir la vida i la salut dels seus ciutadans“, ha dit Emer Cooke, directora executiva de l’EMA, remarcant que l’antídot només requereix una dosi per generar immunitat. Brussel·les ha comprat per aquest any 200 milions de dosis de la vacuna de J&J, que se sumarien als 600 milions de Pfizer, els 160 milions de Moderna i els 300 milions d’Oxford-AstraZeneca. Tanmateix, desconeix quantes s’entregaran exactament en els pròxims mesos.

La CE n’autoritza la distribució

La Comissió Europea ha aprovat aquest dijous la distribució de la vacuna Janssen de Johnson & Johnson, després de l’aval de l’Agència Europea del Medicament (EMA). Es tracta de la quarta vacuna que es pot fer servir a la Unió Europea, després de la de Pfizer, la de Moderna i la d’Oxford-AstraZeneca. La presidenta de la CE, Ursula Von der Leyen, ha destacat que aquest vaccí de dosi única ajuda a fer “un pas endavant per complir amb l’objectiu de vacunar el 70% de la població adulta a finals de setembre”. En aquest sentit, l’alemanya ha remarcat que la vacuna permetrà ampliar la campanya d’immunització durant el segon trimestre del 2021. El contracte de la UE amb Janssen inclou 200 milions de vacunes i l’opció de 200 milions addicionals.La comissària de Salut, Stella Kyriakides, ha explicat que el fet que la vacuna s’administri amb només una dosi permetrà “marcar la diferència en la velocitat” de la vacunació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Boy a març 11, 2021 | 15:16
    Boy març 11, 2021 | 15:16
    Vaccidictadura
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a març 11, 2021 | 15:23
    Gonzalo març 11, 2021 | 15:23
    Cuantas más vacunas, mejor. Y más teniendo en cuenta que la de astrazeneca la han suspendido en varios países europeos.
  3. Icona del comentari de: Anònim a març 11, 2021 | 16:18
    Anònim març 11, 2021 | 16:18
    Que ja s'han posat d'acord en la comissio, vaja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa