El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’assaig de la vacuna catalana s’autoritzarà “en qüestió d’hores”
  • CA

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha avançat aquest dilluns que “en qüestió d’hores” l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) autoritzarà que la vacuna catalana pugui entrar a la fase 3 de l’assaig clínic. El vaccí desenvolupat per la farmacèutica Hipra ha obtingut molt bons resultats a les fases anteriors i ja està preparada per fer un salt d’escala per provar-se en més gent.

“Estan a l’espera, és qüestió d’hores pràcticament, de rebre una resposta de l’AEMPS”, ha dit la ministra en una trobada organitzada per Europa Press. “Desitgem que sigui positiva, que permeti el pas a la següent fase, on hi hauria més voluntaris i seria com una dosi de reforç per a les vacunes que ja tenim“, ha explicat. Morant ha insistit que la vacuna d’Hipra ha donat “resultats molt satisfactoris” i ofereix una “gran resposta d’immunitat” enfront de la Covid-19, inclosa la variant Òmicron.

La ministra de Ciència ha destacat que la vacuna catalana es basa en una plataforma de recombinació de diverses proteïnes i pot “adaptar-se a les diferents variants”. També ha celebrat la “fita” d’una farmacèutica amb seu a un país on abans de la pandèmia “no hi havia cap empresa que fabriqués o participés en el desenvolupament de vacunes humanes”.

La frenada de la sisena onada

L’anunci de l’AEMPS arriba quan la sisena onada està en plena remissió i a Catalunya han caigut un 20% els nous casos de Covid-19. Segons les dades de Salut, l’última setmana s’han registrat 200.000 positius, 52.000 menys que la setmana anterior. La millora de la situació epidemiològica encara no es nota als hospitals, on el nombre de pacients ingressats ha superat els 3.000, tot i que les UCI es mantenen estables.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha alertat que no es pot “abaixar la guàrdia” i ha assegurat que encara és d’hora per treure la mascareta als interiors. La directora de Salut Pública de l’organització, Maria Neira, s’ha mostrat confiada que en els pròxims mesos la pandèmia entrarà per fi en una fase de control i les quarantenes i altres mesures estrictes seran cosa del passat perquè la gestió dels casos es podrà fer d’una manera més quirúrgica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa