El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon passa de puntetes sobre el revés del TSJC al toc de queda
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha passat aquest dimarts de puntetes sobre el revés del TSJC a la segona petició del Govern d’imposar el toc de queda. En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Argimon ha remarcat que el seu terreny és el de la salut i que l’ordre públic no és la seva expertesa, però ha defensat que el toc de queda que es reclama es justifica “per raons estrictament sanitàries”, en un moment en què hi ha 9.000 contagis setmanals i més de 500 persones a les UCIs. “Aquesta és la principal raó”, ha remarcat el conseller. Els tribunals però semblen no està d’acord amb aquesta opinió, que altres epidemiòlegs han defensat, i consideren la mesura desproporcionada pel que fet que impacten contra drets fonamentals. La justícia defensa que els tribunals no poden imposar condicions a les interaccions socials i que així com durant el dia se n’encarrega la policia administrativa, durant la nit hauria de ser igual.

Argimon ha dit que el toc de queda busca evitar “determinades actituds” a les quals “la nit convida” a tenir. “Sabem que a la nit es produeixen interaccions més àmplies en les quals les mesures de protecció es relaxen”. També ha comentat que des de Salut hi ha hagut vountat d’obrir espais per la gent jove, però ha fet referència a enquestes de participants en festival de les quals es desprèn que el 27% no portaven mascareta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Octubrista a agost 24, 2021 | 13:48
    Octubrista agost 24, 2021 | 13:48
    "El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha passat aquest dimarts de puntetes sobre el revés del TSJC a la segona petició del Govern d’imposar el toc de queda." ...No fos que els "hidalgos" el posin a la llista negra i la seva carrera quedi tocada. Quina credibilitat pot tenir una persona així ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa