El TSJC torna a rebutjar ampliar el toc de queda

El TSJC torna a tombar la mesura proposada pel Govern en considerar-la "encara més innecessària i desproporcionada"

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tornat a rebutjar el toc de queda després que el Govern modifiqués la petició i demanés ara el confinament només per a 62 municipis. El Govern havia demanat aplicar-lo només en els municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència acumulada de més de 125 casos els darrers set dies. El TSJC fonamenta la seva decisió en que “resultaria encara més innecesari i desproporcionat el toc de queda per aquests municipis que no superen la incidència que estableix el propi Govern”.

El tribunal considera que “el control de les interaccions socials no és cap criteri sanitari” i afegeix que “no resulta indispensable la restricció als drets fonamentals que implica el toc de queda”. A banda, el TSJC adverteix a l’administració que “disposa de mitjans igualment efectius i menys lesius per als drets fonamentals i llibertats públiques” per a controlar l’evolució de la pandèmia.

Comentaris

  Ricard 23/08/2021 12:04 pm
  En un país on tota la gent respectes les normes el que diu el tribunal seria correcte. Lamentablement alguns les normes són per transgredir les, fins i tot posant en risc vides, i és aquí quan el tribunal s'equivoca: l'ordre públic avui en dia si està estretament vinculat a criteris sanitaris. Una altra cosa és que els ajuntaments no siguin incapaços de garantir l'ordre públic sense tocs de queda. Efectivament, som en un país on el trinxeraire té premi i el ciutadà honrat està claríssimament penalitzat. La negligència municipal a l'hora de garantir els drets de TOTHOM es escandalosa, i per tant criminal.
   uno que vive en Tabarnia 23/08/2021 3:29 pm
   sembla que el criteris no els tens clars, un poble ha on durant tot l,any viuen 5000 persones i a l,estiu i van 50.000 tenen dispositius per controlar els botellots? negligencia municipal CAP! el que podrien fer es portat als botallots devant de ha on viuen els jutges, i com que no hi ha prous agents per controlar els togats es tindrien que aguantar, potser llavorens si que s,arraglaria, o be, el posible increment de atencions a l,Hospital els passesin la minuta als togats, tambe s,arreglaria
  X2 23/08/2021 12:33 pm
  Però que saben aquests del tsjc d'epidemiología? No tenen vergonya ni ètica
   Dani_Andreuenc 23/08/2021 12:45 pm
   Em jugo el que vulguis que d' epidemiología no en saben ni faba. Pero d' anar contra Catalunya, la Generalitat i de deixar clar qui mana... D' aixó son experts mundials amb carrera i doctorat.
  Pere 23/08/2021 12:52 pm
  La borregada pro dictadura i contra els drets dels ciutadans fent comentaris. Reconecteu les neurones que ja toca i deixeu el panic irracional al virus que en tenim per molts anys
  miquel puigpelat 23/08/2021 1:00 pm
  Espero que algú culpi els jutges si hi ha algún problema. En un país que els que manen són els jutges per sobre dels professionals sanitaris, que destitueixen presidents elegits democràticament, canvien governs i tenen impunitat total, que algú expliqui quin és aquest sistema de govern perquè a mi només me'n ve al cap un.
  Josep 23/08/2021 1:11 pm
  Justicia talibana española
  raül 23/08/2021 1:19 pm
  Són uns irresponsables, quan vingui la 6a onada ningú no els hi demanarà responsabilitats i ho saben, per tant es poden permetre actuar com els hi surti de la fava. I jo no tinc cap dubte que darrera de tot això hi ha una voluntat POLÍTICA de desacreditar una Generalitat que no els agrada.
  Ha ha ha 23/08/2021 2:39 pm
  Collons amb els tribunals espanyols, no tenen cap més feina, per exemple investigar les merdes dels rei.
  Veterà antifranquista. 23/08/2021 6:33 pm
  A Miquel Puigpelat. Ben cert, aixó que dius. Però és el que el Poble de Catalunya acceptà en aprovar la Constitució Espanyola del 1978. I Catalunya fou on hi hagué més vots favorables: el 77,8%. Així ens va.
  Tano 23/08/2021 6:43 pm
  Algú li ve de nou?. En un país on manen els jutges, enlloc dels metges, se'n pot esperar tot. Tal vegada seria bo que la justicia d'aquest país es dediqués a un altre cosa, que no fos portar la contraria a qui hi entén de temes mèdics, però llavors ja no sería "Españistan".

Nou comentari