Mitjà defensa que es mantingui el toc de queda

L'epidemiòleg defensa que encara calen mesures de distanciament social tot i el bon ritme de vacunació

L’epidemiòleg Oriol Mitjà ha explicat ha defensat que des del seu punt de vista s’hauria d’haver mantingut el toc de queda, ja que, tot i que la vacunació avança a bon ritme, encara fan falten mesures de “distanciament social”. El metge també ha opinar que s’hauria de fer servir el passaport d’immunitat perquè serveix per “separar els contagiosos dels no contagiosos”. Així ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio aquesta tarda, on també ha afirma que creu que és “comprensible” que encara no s’hagi aprovat aquesta mesura. L’epidemiòleg

“Les vacunes no immunitzen al cent per cent, però el que sí que sabem amb certesa és que la possibilitat de desenvolupar un Covid greu quan estas immunitzat és molt més baixa i, entre persones immunitzades, la transmissió es redueix molt significativament”, diu Mitjà.

Mitjà ha destacat que en els darrers mesos i setmanes cada cop sembla més clar que la immunitat de grup “no existeix”. “Hem d’aspirar a convertir el Covid en una grip, que no sigui una malaltia greu en cap cas, però ja tenim bastant clar que la immunitat de grup de la que tant s’ha parlat no existeix perquè el virus sempre seguirà entre nosaltres“, ha explicat Mitjà.

Pel que fa a la tercera dosi de la vacuna, l’epidemiòleg ha dit que shaurà de donar “sí o sí” a les persones immunodeprimides. “Ara tenim el debat de si hem de donar dosis als països pobres o hem de posar terceres dosis, jo crec que s’han de fer ambdues coses en paral·lel”. “Si els països pobres no poden vacunar seguiran sortint noves variants. Si volem lluitar contra la covid hem d’apagar el foc sencer”.

Comentaris

  Fart d'aquest mitjà 24/08/2021 12:40 am
  Hem de tenir aquest fatxa demanant de retallar drets fonamentals dia sí i dia també? Que no ha quedat prou clar que només és un bocamoll cregut i autoritari que necessita protagonisme i no paeix que li duguin la contrària? Mira que hi ha gent intel·ligent i els mitjans només s'escolten aquest mitjà de merda. No sou capaços de cercar més enllà d'aquesta fava prepotent?
  Doctor Strangelove 24/08/2021 9:02 am
  Se li pot fer un cordó sanitari al xaval aquest, aïllar-lo de les xarxes i que així treballi d'una punyetera vegada? Doc.
  JORDI GUIMET 24/08/2021 9:41 am
  La gent de medecina seguiu demostrant la vostre poca professionalitat, cal vacunar i no ensorrar negocis de tota la vida i si no teniu mitjans sigueu honestos i denuncieu als politicots ignorants inutils i traidors que us fan costat

Nou comentari