El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon necessitarà 1.400 milions addicionals per recuperar el sector

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon ha afirmat que la nova subvariant d’Òmicron no alterarà els plans de canviar la gestió de la pandèmia a la primavera si els casos són lleus. En aquest sentit, Argimon ha recordat que als voltant d’abril la situació Covid estarà més “normalitzada”, però també creu que és necessari conservar els treballadors i operatius que es van crear per a ella. A part el conseller ha explicat que es necessitaran 1.400 milions d’euros addicionals dels fons de l’estat espanyol per recuperar-se del coronavirus.

En una entrevista a l‘ACN, ha explicat que es necessitaran més diners dels que ja s’hi han destinat dels pressupostos per recuperar l’activitat diagnòstica i sanitària. De moment, els diners de partida dels pressupostos són 160 milions d’euros, però Argimon ha afirmat que en necessitaran 1.400 milions més que haurien de venir dels fons Covid de l’Estat: “Contemplo clarament que vinguin de l’Estat. Si no, s’hauran de buscar”. En aquest sentit, el conseller ha dit que si no poguessin rebre els diners del govern espanyol confia en l’executiu català: “El meu pla B és l’acord de formació de Govern entre ERC i Junts. Les pàgines 14 i 15, me la vaig llegir bé”.

A més, el conseller de Salut ha descrit la situció com a controlada i ha dit que el principal és recuperar l’activitat que es va parar per la pandèmia, tot i que ja s’hagi intentat fer entre onades. Argimon ha assenyalat que això farà aflorar casos d’altres malalties i “impactarà sobre les llistes d’espera” d’operacions. Tot i que els CAP porten dos mesos amb molta pressió per la sisena onada i han arribat a fer en un sol dia més de 100.000 visites per la covid (més del doble que en pic de la cinquena onada), el conseller espera que l’impacte sigui menor que el d’onades anteriors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa