Anem x Feina i la Cambra de Comerç, a favor de l’ampliació de l’aeroport

Les dues institucions es mostren en total sintonia en una reunió que ha servit per posar les bases d’accions conjuntes futures

Representants de la Cambra de Comerç de Barcelona i d’Anem x Feina s’han reunit aquest dijous en la que ha estat la primera trobada formal des que es va constituir la patronal ara fa un any i mig. Hi han participat per part d’Anem x Feina, Àlex de Azuaje, Albert Juanico i Joaquim Arnau, i la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, el Vicepresident Toni Fitó i el vocal Xavier Sunyer. Les dues institucions s’han mostrat d’acord en la necessitat de reforçar infraestructures per donar un impuls a l’economia del país. En aquest sentit s’han mostrat favorables a l’amplicació de l’aeroport del Prat sempre i quant es pugui fer amb les garanties ambientals que marca la normativa europea. Tant Cambra com Anem x Feina, consideren que aquesta ampliació s’ha de veure com “un projecte imprescindible per l’estat català del futur”, i per això consideren cabdal que la gestió passi a mans de la Generalitat de Catalunya.

Creuen que Generalitat, ajuntaments i agents socials implicats han de treballar a una per poder garantir la seguretat de la biodiversitat de la zona protegida de La Ricarda i evitar així un nou atemptat com el que va perpetrar el govern espanyol a la desembocadura del riu Llobregat. A més a més, reclamen que en cap cas els beneficis que es derivin d’aquesta millora del Prat, es destinin a “infraestructures deficitàries d’arreu de l’estat espanyol”, tal com ha anat fent AENA fins ara.

D’altra banda també s’han mostrat preocupats pel dèficit generalitzat en l’execució d’infraestructures a Catalunya per part de l’estat que impedeix, entre d’altres, generar fins a 110.000 llocs de treball que calen al país. “Cambra de Comerç i Anem x Feina, fem camí plegats amb un mateix objectiu: aconseguir millorar la situació econòmica i social del país i alhora fer les passes necessàries per arribar a la seva independència”, assegura el portaveu de la patronal, Àlex de Azuaje.

La bona sintonia entre ambdues institucions s’ha concretat en l’acord per desenvolupar accions conjuntes. Entre d’altres fer arribar a tot el territori els estudis econòmics que es facin des de Cambra de Barcelona, a través de les organitzacions territorials d’Anem x Feina i la participació conjunta i de manera activa dins l’escenari econòmic de l’àmbit territorial de Cambra de Barcelona.

Comentaris

    NOOOOO AL AEROPORT 03/06/2021 11:05 pm
    Dons aquesta vegada no hi estic d'acord, aquesta obra nomes donara feina i beneficis als de sempre, Florentinos, palco del Bernabeu,pont aeri, IBEX, etc etc, es per això que tenen tan interes, per res mes, i els comisionistes corruptes que hi fotaran cullarada, pa per avui, fam per demà
    Ramon 03/06/2021 11:03 pm
    Perquè TV3, amb tres de tripartit, et doni una notícia sense que sigui propaganda absoluta i bavosa d'una posició i dimonització de la posició contrària, òbviament associant la primera al "progrés" i la segona a "la dreta", és a dir, perquè et donin una informació de la manera pròpia d'un mitjà públic democràtic, la condició és que hi hagi discrepància dins el tripartit. Com per exeple en això de l'ampliació de l'aeroport. Com que els sociates diuen que sí i els pudents diuen que no, llavors, sí, llavors TV3 et dona les dues posicions sense satanitzar-ne cap. Però, ja dic, ha de ser això. Ha de ser que hi hagi divergència dins el propi tripartit. Altrament, oblida-te'n.

Nou comentari