El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vox demana al TSJC l’execució forçosa de la sentència del 25%
  • CA

El president del grup parlamentari de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha anunciat que el seu partit ha acudit al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per sol·licitar l’execució forçosa de la sentència del 25% de castellà a les aules. En una roda de premsa a la cambra catalana, Garriga ha explicat que es demana a la justícia que “es portin a terme totes les mesures necessàries i oportunes perquè es doni compliment forçós de la sentència a tots els centres educatius de Catalunya”.

La iniciativa de Vox també demana que es faci un requeriment personal als directors que no complissin la sentència. “Si persisteix l’incompliment sol·licitem la imposició de multes coercitives i valorarem l’oportunitat d’interposar una querella per desobediència contra el conseller Josep González-Cambray”, ha afegit Garriga. D’aquesta manera, Vox segueix l’estela d’entitats espanyolistes, com Hablemos Español i una associació de guàrdies civils, que en els darrers dies també han fet la mateixa petició al tribunal.

Garriga ha justificat l’acció perquè considera que “el govern de la nació” ha fet “deixadesa de funcions” quan s’ha complert el període de dos mesos perquè s’apliqués la sentència. “Això contribueix a la vulneració de drets legítims i Vox ha assumit la responsabilitat exercint com a líders de l’oposició per acudir al TSJC”, ha afirmat. “Hem optat per fer tot el possible perquè els nostres fills a Catalunya puguin ser escolaritzats en espanyol, després anirem a pels responsables, contra tos i cadascun dels responsables de vulnerar els drets legítims dels nostres fills”, ha agregat.

L’extrema dreta avia que amb Vox “la impunitat del separatisme s’ha acabat” i alerta els polítics independentistes: “Que siguin conscients a què s’enfronten si no compleixen les sentències; hem vingut a defensar de veritat els catalans, que han de patir com se’ls restringeixen llibertats per part d’una màfia separatista, que persegueix i violenta tota una família, fins i tot un nen de cinc anys”. Garriga es refereix al cas de l’escola de Canet, on les famílies han denunciat precisament aquestes acusacions per falses.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 29, 2022 | 13:15
    Pere Llimonera i Citronell març 29, 2022 | 13:15
    La VeRDaD es la Verdad, la diga Agamenon o su porquero... Y la Justicia es la Justicia, y lo mismo la Ley y las sentencias y resoluciones Judiciales; lo diga Vox o lo digan los Partidos de Ultra-Derecha separatas suprematas de Nacional Catalanismo ("Junts pel 3%", "Esquerra Republicana i de les JONS", els "DesoCUPats" i d'altres encara pitjors")... Si somos Justos y Demócratas deberían ser el 75%, al menos, de las asignaturas en Castellano/Español, porque mas del 65¨% de los Catalanes tienen como Lengua Materna el Castellano/Español, y ademas ha y un gran porcentaje de Catalanes cuyos padres tienen diferente lengua materna, uno Castellano/Español y el otro Catalán... Si los supremacistas se obcecan en no aceptar las Normas Democráticas y el 25%, como mínimo, de clases en Castellano/Español, se implanta el 75% por el Gobierno de la Nación, por decisión Parlamentaria o por Decreto Gubernamental y denuncia al Govern en la instancias Judiciales españolas y dela UE, hasta que la Unión Europea, viendo las leyes, estadísticas y todo lo demás, lo garantice como normativa, tal como pasa en todos los países democráticos europeos, donde también existen varias lenguas, en la Educación (en Italia, Alemania, Francia, Países Bajos, Finlandia, etc)... Esto ya está amortizado, finiquitado... Justicia, Derechos civiles y Democracia para ToDos : 25%, como Mínimo, y a otra cosa, mariposa... que estamos en crisis (en gran parte por las terribles políticas, corrupción y' mangoneigs' de los partidos separatas suprematas de patrias inventadas)... A trabajar y ocuparse de cosas serias y no de Fantasías supremacistas... Al 'feixisme' se le combate... ! N0 Pasaran !
    • Icona del comentari de: Pere de la Cullera a març 29, 2022 | 15:19
      Pere de la Cullera març 29, 2022 | 15:19
      Que t' has fumat?
    • Icona del comentari de: ton c. a març 29, 2022 | 17:26
      ton c. març 29, 2022 | 17:26
      ja ha tornat a abusar de la beguda senyor, ja es reiteratiu, no creu?. Ah li recordo que els fills del militants de VOX, no saben parlar castellà, que quedi clar.
  2. Icona del comentari de: miquel puigpelat a març 29, 2022 | 15:43
    miquel puigpelat març 29, 2022 | 15:43
    I perquè no se l'apliquen ells al Parlament?. Els seus discursos, el 25% en castellà i el 75% en català. A més, si és obligat posar la bandera espanyola al costat de la senyera als edificis oficials, perquè en els seus edificis oficials i els quaters no posen les dues també?
  3. Icona del comentari de: Miquel a març 29, 2022 | 17:20
    Miquel març 29, 2022 | 17:20
    Aixo vol dir que ara la G.C i la Policía Nacional hauran de parlar un 75% en catalá...??
  4. Icona del comentari de: X2 a març 29, 2022 | 17:32
    X2 març 29, 2022 | 17:32
    Fora nazis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa