Vilagrà i Puigneró posen un “insuficient” a la reunió de la Bilateral

Els representants del govern català retreuen a l'espanyol la falta d'avenços en molts aspectes i la negativa a abordar el repartiment dels fons europeus

“Insuficient, volíem arribar més enllà en els 56 traspassos pendents”. Aquest és el balanç que fa la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, de la reunió de la Comissió Biletaral Estat-Generalitat que s’ha celebrat aquest dilluns a la tarda a Madrid. Tot i que se n’ha sortit amb un calendari de grups de treball per seguir cada àrea temàtica – a l’octubre es crearà un grup de treball dels temes socials i econòmics i al novembre, el d’infraestructures–, tant la consellera com el vicepresident, Jordi Puigneró, han comparegut amb cares llargues i sense el somriure sostingut que ha exhibit la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, que ha posat molt l’accent en l’acord sobre l’aeroport, la notícia estrella.

Els representants catalans han subratllat que el govern espanyol, com ja havia advertit, s’ha negat a parlar dels fons europeus en aquesta reunió. “Si la UE els planteja com a fonamentals per al medi ambient i la digitalització, i la Generalitat hi te competències, no entenen per què no volen tractar-ho en una bilateral”, ha dit Puigneró, que ha subratllat el “malestar” que ha generat la negativa espanyola.

El vicepresident ha sigut molt crític amb l’executiu de Pedro Sánchez. “Si de suposa que som davant nou escenari, i Pedro Sánchez repeteix que autodeterminació no però autogovern sí, en reunions com aquesta tenen l’oportunitat de demostrar-ho. Ja es veurà amb el calendari acordat si el govern espanyol vol realment accelerar l’autogovern, de moment no gaire”, ha advertit. I ha argumentat que “la part que vol apostar per l’autogovern és la que hauria d’accelerar en aquest sentit”, i ha recordat que el govern que ell representa defensa l’objectiu de l’autodeterminació.

També Vilagrà ha posat l’accent en el fet que s’assisteix a la Bilateral per “millorar la vida dels catalans”, però que l’objectiu és l’amnistia i l’autodeterminació, i que aquestes qüestions s’han de tractar a la taula de diàleg i que “no es poden barrejar”.

Comentaris

  Veterà antifranquista. 02/08/2021 8:04 pm
  I doncs, què us pensàveu?.
  666 02/08/2021 8:08 pm
  Foteu-los fora del govern de Turquía Occidental, JA !
  Catalino 02/08/2021 8:18 pm
  Jajajajaja aquests dos consellers on es pensaven que anaven? A la central d'Aliexpres? Jajajajaja només cal veure la cara que se'ls ha quedat per entendre que no tenen ni idea del que és la política autonomistes. Vinga Puigneró, tira cap a casa de la Rahola i que et prepari una paella (valenciana per suposat)
  Espectador 02/08/2021 8:31 pm
  Doncs aneu seguint així, mentre el Sánchez ven que es tant bo perquè amplia el Prat. Aixo la bilateral, prepareu-vos per la taula de dialeg. Però com dieu que no us podeu aixecar, perquè us han de fer cas? Aneu prenent xarop que no us l'acabareu
  Aneu jugant 02/08/2021 9:08 pm
  El poble tornarà al carrer
  Doctor Strangelove 02/08/2021 10:31 pm
  Bé, com a professional del tema, no s'entén que gent que no és de la professió pugui posar notes. És com allò de que tots els taxistes són entrenadors de futbol, doncs no, com va dir el rapsoda Valdano: "el saber no es acumulativo". Doc.
  Qui dia passa anys empeny 02/08/2021 10:48 pm
  Una victòria espanyola: han guanyat temps sense haver-se de comprometre. No els dóna la gana concedir-nos res. Sols ens volen pels diners que se'ns queden. Ens odien i es foten de nosaltres. Ja ho veieu gent d'ERC. Votareu els pressupostos i no ens donaran res.
   toni 03/08/2021 6:16 am
   Ja es pot imaginar vosté si amb aquest colla de la PSOE ens và com ens và, com ens pot anar amb la colla més dretana dels neofranquistes de PP-Vox-Cs.
  Junqueras la Somera borbònica del Sanchez.155 03/08/2021 4:46 am
  Realment la revolcada del Govern de tontets del nen mimat Aragones de junqueras ES AMPLIAR LA BASE DELS IMBECILS de la secta del ruc Junqueras de España.ERC. España tracta al junqueras com el que es: UN RAMAT DE RUCS CATALANS
  Junqueras el FARSANT PSOECIALISTA D 'erc.PSOE 03/08/2021 5:40 am
  España tracta als catalans com vol el nefast español junqueras el Ferrovial.ibex35. ERC ES PSOE, integracio ja!!!!
  MHP 03/08/2021 8:27 am
  Hahahaha amb quin careto han sortit de la reunió, sembla que hi ha algú encara mes astut que ells i que elss espanyols no són tant raça inferior 😂🎉😂😂 Per cert Puigneró, quants ingressos ha generat ja el satèl·lit anxaneta i quants llocs de treball? 16M d'uros llançats a la brossa.
  Català 03/08/2021 8:34 am
  Espanya tracta als catalans tal i com ells mateixos van acceptar en aprovar la Constitució Espanyola del 1978 - amb gairebé un 78%-i l' Estatut d' Autonomía (?) del 1979. Els catalans d'aleshores s'hi van lliurar lligats de peus i mans. I els que resten vius d'aquells ara sexclamen.

Nou comentari