El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC allarga mig any més la instrucció de Laura Borràs

Sis mesos més. Aquest és el termini que ha prorrogat la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per investigar la causa contra la presidenta Laura Borràs. Així ho ha acordat en una interloctòria el tribunal a la vista que resta per resoldre un recurs d’apel·lació de l’altre investigat Isaías Herrero.

A més, el magistrat instructor Jordi Seguí, reclama el temps per delimitar l’àmbit subjectiu del procés a la vista que hi ha dues persones més investigades que no són aforades. Així mateix, espera rebre en aquest temps per l’anàlisi del material instructori acumulat en les diligències prèvies.

La causa Borràs està oberta per prevaricació, frau a l’administració, malversació de fons públics i falsedat documental per suposadament haver trossejat diversos contractes per a un conegut seu mentre era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Mentre era diputada al Congrés, la causa la va tramitar el Suprem, però en convertir-se en diputada i presidenta del Parlament, la investigació recau a partir d’ara en el TSJC. De fet, el tribunal català ha reclamat també les diligències al Suprem.

El Suprem va acordar l’obertura de procediment a Borràs el 17 de desembre de 2019 després d’estudiar l’exposició raonada remesa per la magistrada del jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona. A principis d’abril, un cop acreditada la baixa en la condició de diputada del Congrés i per tant la pèrdua de la condició d’aforada de Laura Borràs, sense que s’hagi procedit a l’obertura de judici oral, el Suprem va decidir enviar al TSJC el cas, en el que també hi ha investigat Isaías Herrero Florensa.

La decisió arriba una setmana després que s’encetés l’agra polèmica entre independentistes per la baixa del diputat de la CUP i secretari del Parlament, Pau Juvillà, amb la retirada de la seva acta de l’escó. De fet, la decisió de Borràs podria haver comportat una doble investigació per desobediència, per una banda, aquesta causa oberta, i per altra banda, per no fer cas de la resolució de la Junta Electoral Central.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Laura Hagrid Borràs, lladre? a febrer 08, 2022 | 12:23
  Laura Hagrid Borràs, lladre? febrer 08, 2022 | 12:23
  No pot ser, a can Corruptgència no hi ha lladres, només són errors contables que fan que els calers dels nostres impostos acabin en butxaques de corruptes prUcessistes cap enlloc.
 2. Icona del comentari de: JordiP a febrer 08, 2022 | 14:00
  JordiP febrer 08, 2022 | 14:00
  Amb la gana que tenen als indepes, si el jutge no entra a matar és perquè la cosa no està tan clara. Normal, procedint l'informe d'on procedeix: la "fàbrica d'il·lusions antiprocès" de l'ínclit i fantasiós Baena, "el fénix de los ingenios" del xarol. A més, mentre duri la imputació no resolta, els colons de merda com el d'aquí dalt poden seguir dient animalades.
 3. Icona del comentari de: Sup Marcos a febrer 08, 2022 | 14:28
  Sup Marcos febrer 08, 2022 | 14:28
  La Sra. Borrás ya se ha convertido en una máquina tragaperras, (como la Colau) le echas una moneda y sale una justificación.
 4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 08, 2022 | 17:27
  Pere Llimonera i Citronell febrer 08, 2022 | 17:27
  La Justicia es siempre demasiado lenta. Eso pasa en casi todos los sitios y países; y desde luego pasa en Espanya... Pero, si hace falta mas tiempo para investigar el caso y probar su culpabilidad, pues asi sera... Si no ha cometido ningún delito, tendrá mas tiempo para probarlo: y si es culpable, pues multas o al trullo o inhabilitada, o todo ello, o lo que sea; pero que se acabe con la corrupción política, casi Generalizada existente çy muy especialmente en los nacionalismos de patrias-inventadas-, diría, por ser un poco generoso...
 5. Icona del comentari de: Maria a febrer 08, 2022 | 22:47
  Maria febrer 08, 2022 | 22:47
  Està clar que el pla que tenen és esperar fins uns mesos abans de les properes eleccions, per llavors impedir-li que es presenti. Els fatxes faran la feina bruta i ER el paperot de sempre, a veure si aquesta vegada s'emporten el gat a l'aigua. Potser així aconsegueixen alguna cosa més que un diputat de diferència. Perquè al panfil de l'Aragones el més fàcil és que li torni a passar davant el titella de l'Illa.
 6. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 08, 2022 | 22:51
  Luisnomeacuerdo febrer 08, 2022 | 22:51
  Que poquito le queda a la bien paga, maleducada y bocachanclas como todos los fascistas independentistas.
 7. Icona del comentari de: Colau.fina gangsterisme comunista a febrer 09, 2022 | 07:41
  Colau.fina gangsterisme comunista febrer 09, 2022 | 07:41
  GALDON , FINA, VILAN.... centenars d'encarrecs por el culo de la culau, sense concurs i laFiscalia tapant la merda, quins ovaris mes grans COLAU MAFIA FINA, Galdon forrada, co una forrada
 8. Icona del comentari de: Gavanenc a febrer 09, 2022 | 10:18
  Gavanenc febrer 09, 2022 | 10:18
  Des del lawfare espanyol graduen els tempos, els fiscals afinadors de confiança espanyola necessiten més temps (sis mesos) per a trobar "proves". Quina vergonya, algú creu que si tinguessin proves fefaents no l'haurien "jutjat" i inhabilitat a hores d'ara ? És com el cas del President Pujol, ja son més de 8 anys cercant "proves" i marejant, mentrestant hem de llegir l'escarni i la barra dels que ens informen que el rei emerito espanyol també tenia una "deixa" per si les coses anaven mal dades a la monarquia borbona (en sentit oposat a la deixa del pare de Pujol), i ve-t'ho aquí, tot d'una la justícia espanyola considera que no ha comés cap delicte ni res per tenir un "deixa de seguretat" i diuen que ja li preparen el "retorn". Aquesta forma de mesurar segons l'afectat és català o no, és escandalosa i fa molta pena com els catalans ens deixem trepitjar i fer el mesell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa