El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’acusació popular demana 33 anys de presó per als acusats de l’operació Judes

Penes de fins a 33 anys de presó. Aquesta és la condemna que demana l’acusació popular personada en el cas de l’Operació Judes. En concret, l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) ha registrat davant el jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional el seu escrit d’acusació, molt més dur que el presentat per la fiscalia antiterrorista de l’Audiència Nacional, que reclama penes de fins a 27 anys de presó. El relat de l’acusació popular és pràcticament calcat del ministeri públic, que acusa de preparar accions i explosius a través dels Equips de Resposta Tàctica (ERT) que, segons les acusacions, sorgirien dels Comitès per la Defensa de la República (CDR).

Segons l’escrit de qualificació, de 70 pàgines i al qual ha tingut accés El Món, la representació de l’ACVOT –en mans del despatx Fuster Fabr–, considera els 12 acusats culpables d’un delicte de pertinença a organització terrorista. Ara bé, a vuit dels implicats els atribueix també un delicte d’estralls i un altre de tinença d’explosius. A més, com va proposar el ministeri fiscal, també reclama que un cop complerta la condemna els ara acusats romanguin durant vuit anys en llibertat vigilada.

Cinc dels tretze encausats en l’operació Judes després de declarar als jutjats / ACN

Tres delictes

En definitiva, l’ACVOT reclama que Jordi, Germinal, Alexis, Eduard, Esther, Sònia, Queralt i Rafael siguin condemnats per tres delictes relacionats amb el terrorisme. En primer terme, pel delicte de pertinença a una organització terrorista, arts. 571 i 572.2 del Codi Penal, els demana la pena de presó de deu anys i inhabilitació absoluta. Pel que fa al delicte de tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables o dels seus components, de caràcter terrorista, de l’article 574.1 del Codi Penal, demana la pena de presó de tretze anys. I en darrera instància, pel delicte d’estralls, de caràcter terrorista en grau de temptativa, previst i penat als arts. 573 bis 1.3 pel que fa a l’art. 346.1 del Codi Penal, la pena de presó de deu anys de presó. En total 33 anys de presó.

En canvi, per als acusats Ferran, Xavier, David i Clara, només demana responsabilitat per un delicte. Així, sol·licita per a aquests tres implicats una pena de vuit anys de presó per un delicte de pertinença a organització terrorista. A tots els acusats, l’acusació popular també exigeix penes d’inhabilitació absoluta, inhabilitació especial per a professió o ofici educatiu, en els àmbits docent, esportiu i de lleure, per un temps superior en deu anys al de la durada de la pena de privació de llibertat imposada.

Més notícies
Cinc dels tretze encausats en l'operació Judes després de declarar als jutjats / ACN
La tramitació d’esmenes, clau per encabir multes i el cas Judes en l’amnistia
Notícia: La tramitació d’esmenes, clau per encabir multes i el cas Judes en l’amnistia
Comparteix
La tramitació parlamentària ha d'ajudar a esvair dubtes sobre casos que podrien quedar fora de la mesura pactada per posar fi a la repressió
Cinc dels tretze encausats en l'operació Judes després de declarar als jutjats / ACN
Els imputats de l’Operació Judes dubten que l’efecte amnistia aturi el judici
Notícia: Els imputats de l’Operació Judes dubten que l’efecte amnistia aturi el judici
Comparteix
La defensa dels afectats veu "pràcticament impossible" que hi hagi temps de frenar el procés perquè s'hauria de fer en el moment de qüestions prèvies
Puigdemont en una imatge d'arxiu / EP
Puigdemont recorda l’Operació Judes i espera una “amnistia total”
Notícia: Puigdemont recorda l’Operació Judes i espera una “amnistia total”
Comparteix
"Per moltes portes que rebentin no podran amb les nostres conviccions", assegura
La Guàrdia Civil fa guàrdia davant el domicili d'un dels detinguts de l'Operació Judes a Sabadell el 23S/EP
L’Audiència Nacional envia a judici per terrorisme els imputats de l’Operació Judes
Notícia: L’Audiència Nacional envia a judici per terrorisme els imputats de l’Operació Judes
Comparteix
La resolució arriba en la recta final de la negociació de l'amnistia

Comparteix

Icona de pantalla completa