El Suprem condemna un diputat de Podemos per agredir un policia

Alberto Rodríguez perd el seu escó per tot el que queda de legislatura

La Sala Segona del Tribunal Suprem ha condemnat el diputat d’Unidas Podemos Alberto Rodríguez per haver agredit un policia espanyol en una manifestació a La Laguna (Tenerife) l’any 2014. Segons el tribunal, el diputat hauria colpejat amb el seu peu el genoll d’un agent que estava contenint uns manifestants, que protestaven contra la LOMCE del govern espanyol, en un acte en el qual havia de participar el llavors ministre d’Educació i Cultura, José Ignacio Wert.

La condemna que ha rebut Alberto Rodríguez és d’un mes i quinze dies de presó i, a més, una inhabilitació durant aquest mateix període de temps. Això provoca que el diputat de Podemos no podrà seure al Congrés durant tot el que queda de legislatura. A la sentència, el Suprem assenyala que la pena de presó es substitueix amb una multa de 90 dies amb una quota diària de sis euros. És a dir, que en total haurà de pagar 540 euros. El tribunal també ha informat a la Junta Electoral quina ha estat la resolució. Rodríguez també haurà de pagar 50 euros a l’agent del CNP com a indemnització de responsabilitat civil.

Això ha provocat que Podemos reaccionés durament contra la sentència del Suprem. Consideren que s’ha condemnat “sense proves” el diputat, cosa que és “una vergonya“. Segons el partit de Ione Belarra, es tracta d’una decisió judicial que mostra la “corrupció” que hi ha a la justícia i com aquesta està “al servei del poder”. La secretaria general de la formació ha assegurat que Rodríguez és una persona “compromesa” i que “fa molts anys que defensa” la ciutadania i els serveis públics. “Avui pateix una terrible criminalització que busca enviar-nos un missatge, que és el de no ficar-nos en política”, ha dit Belarra, a més de destacar que els companys de partit estan “al seu costat” i que segueixen “amb més força”, ha dit en un missatge al seu compte de Twitter.

Comentaris

  Represión ante el pueblo catalán 07/10/2021 12:00 pm
  Yo de él diría 4 cosas en Catalán y así lo meten en la rueda de la Represión contra el independentismo.
  ciutadà 07/10/2021 3:13 pm
  Que la justicia està al servei del poder?. Ohhhhh! Quin descobriment!
  fat boy 07/10/2021 4:01 pm
  "Me pilla muy lejos".
  Lolo 07/10/2021 4:50 pm
  Una molt bona notícia, si agredeixes un policia assumeix les conseqüències. Un hippie menys al Congrés
  Anònim 07/10/2021 6:49 pm
  comdemnat sense cap proba, amics.
   fat boy 07/10/2021 9:19 pm
   Els seus problemes no m'interpelen.
    Gonzalo 08/10/2021 11:17 am
    Tu sobrepeso si. Vigila. No queremos disgustos con tu elevada masa corporal. Cuidate la tensión, haz un poquito de deporte (tampoco mucho, que la obesidad no te la vas a quitar de un día para otro). Y mantén una buena alimentación. Di adiós a la bollería industrial, y da la bienvenida a las frutas, hortalizas y verduras. En la republikita de los 8 segundos todos tenéis que ser altos, guapos, y sanos.
     fat boy 08/10/2021 2:48 pm
     Sorry bro, I don't speak taco.

Nou comentari