El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Tribunal de Comptes aixeca l’embargament d’immobles pel 9N

El Tribunal de Comptes ha decidit aixecar l’embargament preventiu d’algunes propietats de l’expresident de la Generalitat Artur Mas i els exconsellers Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, a més de Jordi Vilajoana, pel 9-N del 2014. Tots ells estan condemnats a pagar a la Generalitat 1,03 milions d’euros en interessos i uns 215.000 euros en costes judicials a banda del que establia la sentència (4,9 milions d’euros), que ja es van pagar. Dels diners dels interessos i les costes judicials, que sumats són 1,25 milions, els cinc van presentar avals per 1,05 milions segons la interlocutòria que ha publicat el diari Ara i ha confirmat l’Agència Catalana de Notícies. Al tribunal no li va semblar suficient garantia i per això els va embargar cinc propietats de les quals ha aixecat l’embargament.

Aquesta decisió arriba després que la Caixa de Solidaritat entregués el passat novembre 190.828 euros més per cobrir els seus avals, el que ja cobreix el que reclamava el tribunal, que aquest divendres ha aixecat l’embargament dels immobles.

Proposta al Congrés per treure-li competències al Tribunal de Comptes

Fa tot just un mes els diputats de Junts per Catalunya van presentar una proposta de llei al Congrés per treure competències al Tribunal de Comptes perquè deixi d'”assetjar” els polítics independentistes. Aquest intent no ha estat l’únic perquè aquest òrgan deixi de tenir tant poder, però l’última proposta no va ser admesa per la Mesa del Congrés en considerar-la “inconstitucional”. JxCAT considera el Tribunal de Comptes una “cova de lladres” i els partits independentistes intenten reduir des de fa temps el seu poder al Congrés. JxCAT voldria que el tribunal tingués només funcions i competències fiscalitzadores, traient-li així la seva funció jurisdiccional.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a febrer 18, 2022 | 20:21
    Josep febrer 18, 2022 | 20:21
    Sense sang i foc no farem l,independència
  2. Icona del comentari de: ciutadà a febrer 19, 2022 | 08:00
    ciutadà febrer 19, 2022 | 08:00
    Molt bé!. Però que afluixin la pressió em put a cremat de mala manera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa