El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts presenta una llei per treure competències al Tribunal de Comptes

Els diputats de Junts han presentat aquest dilluns una nova proposta de llei al Congrés per treure competències al Tribunal de Comptes. No és la primera vegada que el partit independentista busca que l’òrgan perdi poder, però l’última proposta va ser rebutjada per la Mesa de la Cambra per ser “inconstitucional”. Des de Junts, han titllat el Tribunal de Comptes de “cova de lladres”, ja que l’òrgan està en el punt de mira dels partits independentistes després que exigir responsabilitats comptables als seus líders en procediments per a recuperar els diners públics presumptament gastats per la Generalitat en defensa del procés.

Junts proposa aquesta nova llei després d’afirmar que el Tribunal de Comptes “assetja” als polítics independentistes i el passat mes de desembre ja va intentar treure-li competències a l’òrgan, registant una proposta de llei en el Congrés per treure-li a la institució la seva funció jurisdiccional, deixant-la així amb només funcions i competències fiscalitzadores: “Es tracta d’una institució franquista que es va colar sense cap canvi en la Constitució”, ha explicat el diputat Josep Pagès en la roda de premsa en la qual han presentat la seva reforma.

La nova proposta de Junts ha demanat que la institució continuï tenint funcions fiscalitzadores, però que totes aquelles resolucions de naturalesa jurisdiccional haurien de “ser revisades” pel Poder Judicial. En aquest sentit, el partit liderat per Carles Puigdemont ha intentat alleugerir la redacció de la llei per intentar passar pel filtre de la Mesa del Congrés. Pel que fa a les diferències amb la proposta del desembre, Junts afirmava en la declaració inadmesa que el Tribunal de Comptes havia de perdre per complet el seu poder judicial i convertir-se en un mer organisme fiscalitzador, una solució que la Mesa del Congrés va veure massa radical, va titlar de inconstitucional i va decidir rebutjar. Junts ha comunicat que espera que en aquest context es tingui en compte el canvi de registre en la proposta i es pugui tirar endavant.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Aigualit a gener 24, 2022 | 21:36
  Aigualit gener 24, 2022 | 21:36
  Maniobra per intentar amagar els "trapis" indepens. I el ramat lazi continua empassant-se tot el que prové d'aquests mafiosos. Apa, a gaudir
 2. Icona del comentari de: Cagañistán a gener 24, 2022 | 22:04
  Cagañistán gener 24, 2022 | 22:04
  Tots aquests tribunals franquistes s'han d'inhabilitar a Catalunya, no volem ni la merda d'espanya ni les seves institucions feixistes.
  • Icona del comentari de: Aigualit a gener 25, 2022 | 13:57
   Aigualit gener 25, 2022 | 13:57
   Hua, hua hua i hua. Tranquil, no t'ho tindem en comte, ja sabem que no donés per més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa