El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tot a punt per celebrar la Diada del Soldat català
  • CA

 

 

La Societat d’Estudis Militars (SEM) ha tornat a convocar la Diada del Soldat català el proper 26 de gener. Una convocatòria amb què l’entitat busca instaurar la tradició d’homenatjar a la “gent que ha donat la vida pel seu país”.  La data escollida és l’efemèride de la batalla de Montjuïc de 1641, on les tropes franceses i catalanes van derrotar l’exèrcit castellà de Felip IV, durant la guerra dels Segadors. 

 

Segons ha explicat un dels portaveus del SEM, Daniel Soler, l’acte se celebrarà a la posta de sol, al Fossar de Santa Helena del Castell de Montjuïc. Hi participaran grups de recreació històrica com el Regiment Pirinenc o els Miquelets. “És el segon any i intentem posar la data al calendari, com a tots els països normals, fer un homenatge als soldats catalans”, apunta Soler. 

 

L’acte també vol servir per reivindicar la feina de la Societat d’Estudis Militars. “Hem de recordar que sense Defensa no hi ha Estat”, explica Soler i que es vol reivindicar la història militar d’aquest país i més en ple procés sobiranista. Així mateix “enmirallar-se històricament en altres països virtuosos que es vanten de la seva història i des les seves polítiques de Defensa, en aquest cas Espanya seria l’anti-exemple”. 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa