El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent, contra Costa: “Amb l’extrema dreta no et reuneixes, t’hi confrontes”
  • CA

El president del Parlament, Roger Torrent, s’ha posicionat al costat d’ERC en la polèmica sobre la reunió organitzada per Donec Perficiam per buscar la unitat de l’independentisme el 14F, a la qual es va convidar dos partits de tall xenòfob. Josep Costa (JxCAT) hi va assistir -virtualment- amb el coneixement de Laura Borràs, però no en nom dels junters, i sense saber qui eren la resta de convidats. En tot cas, la seva assistència, que ERC i la CUP van declinar, ha obert una polèmica en l’independentisme i els republicans, socis de Govern de JxCAT, han demanat la seva dimissió. 

“El que ha fet Esquerra em vincula plenament. Al feixisme se’l combat de forma nítida, sense matisos”, ha afirmat Torrent aquest dimarts en una atenció als mitjans convocada pels republicans. Torrent ha declinat dir si prendrà alguna mesura com a president del Parlament, però ha assegurat que “la democràcia s’ha de blindar de les opcions d’extrema dreta”. “Amb l’extrema dreta no et reuneixes, sinó que t’hi confrontes”, ha etzibat. Al mateix temps, preguntat sobre la previsible entrada de Vox a la cambra catalana, ha instat la resta de partits a marcar una “línia vermella” per aïllar la formació d’Abascal.

Per la seva banda, el vicepresident del Parlament, Josep Costa, defensa que “per un error involuntari no cal dimitir”. “No ha mort ningú per culpa meva, per entendre’ns”, va dir en una entrevista a ‘Planta Baixa’ de TV3 aquest dilluns. En el mateix programa, el president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha retret a Costa que continués connectat a la reunió telemàtica. “En deu minuts de reunió saps perfectament on estàs i Costa es va quedar i els va fer propostes. Si et reuneixes amb els feixistes i ets vicepresident 24 hores al dia, et pertoca plegar per dignitat”, ha defensat. En canvi, Costa va negar que s’hagi reunit amb partits d’extrema dreta i ha dit que no va identificar en tota la reunió els representants de Front Nacional de Catalunya i de Força Catalunya, 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa