El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra anima a preparar-se per un “acte de desobediència sostinguda”
  • CA

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha afirmat aquest dilluns que el retorn a Catalunya del president a l’exili, Carles Puigdemont, podria representar “un punt d’inflexió” per l’independentisme. Torra ha dit —en el marc de la presentació del llibre Les hores greus. Dietari de Canonges (Símbol Editors) a Tiana, moderada per l’editor del Grup Món, Salvador Cot— que el retorn dels exiliats podria representar una oportunitat que caldria no desaprofitar per fer la independència, i que amb aquest objectiu caldria estar preparats per “un acte de desobediència sostinguda”.

Responent a preguntes del públic, Torra ha dit que “sí” podria ser possible fer la independència aprofitant el retorn de Puigdemont, però ha advertit que això “dependrà de nosaltres, tindrem allò que sapiguem guanyar-nos”. L’expresident ha assenyalat que ell personalment dona “un gran valor al retorn dels exiliats” i que aquest fet, un cop succeeixi, hauria de suposar “un punt d’inflexió claríssim”. Ara bé, Torra ha advertit que “això ho hauríem d’estar preparant, i veient on ens portarà aquest punt d’inflexió, i això no ho estic percebent”.

Quim Torra a Tiana / Mireia Comas

Torra creu que poden venir més oportunitats per la independència i no es poden malbaratar

En aquest sentit, Torra ha opinat que caldria revisar estratègies perquè pensa que “estaria bé que no malbaratéssim més oportunitats”. Per l’expresident seria fonamental que es dediquessin esforços en “aquest acte de desobediència sostinguda en el temps” i, segons ha dit, “és per allò que hauríem d’estar més preocupats” perquè “ens arribarà un possible ganxo on agafar-nos i farem com el 27-O, ens quedarem a la plaça Sant Jaume esperant que algú ens digui alguna cosa”.

Torra, que en el seu llibre arriba a dir que és impossible la independència sota el sistema de partits actual a Catalunya, ha assegurat també que aquest acte de desobediència és l’objectiu en el qual “totes les entitats han de focalitzar més els esforços” i, al mateix temps, “a recuperar un punt d’alegria col·lectiva” perquè “tenim la força per batre Espanya”.

Torra crida a rebel·lar-se contra la “tàctica de l’apaivagament” de l’independentisme

L’expresident ha fet una crida a rebel·lar-se contra “la tàctica d’apaivagament” de l’independentisme. “Contra això és contra el que ens hem de rebel·lar perquè darrere hi ha perdre el que ens ha fet més poderosos, que és creure en nosaltres mateixos”, ha apuntat. Torra ha advertit que la generació que es proposi fer la independència haurà d’assumir “sacrificis” i ha defensat que sigui la ciutadania la que impulsi els polítics a fer passos decidits cap endavant.

La llista de Junts pel Sí del 2015, que Torra va promoure, és un camí que pot servir perquè la ciutadania “marqui uns carrils amb tanta força” que els polítics no puguin optar per una altra opció, ha dit l’expresident recordant el “president, posi les urnes”, de Carme Forcadell. “Això fa que els polítics no puguin escapar-se i van fins l’1-O, a partir de l’1-O és una altra història”, ha agregat. Torra considera que s’ha d’aconseguir “crear un clímax” tot plegats per recupera l’impuls en l’independentisme.

Torra va pensar en dimitir per la campanya de Cs arran del seu article ‘La llengua i les bèsties’

Al llarg de la presentació, Torra ha parlat d’alguns dels moments més durs del seu pas per la política. L’expresident ha reconegut que en el moment de la seva investidura, quan Cs va iniciar una campanya contra ell per l’article “La llengua i les bèsties”, va pensar en algun moment “deixar-ho”. “Estic en el rànquing dels top més insultats, al costat de Puigdemont, frec a frec”, ha afirmat Torra.

Un moment de l’acte de presentació del llibre de Quim Torra a Tiana / Mireia Comas

“Allò va ser duríssim, no sabia si ho resistiria, al començament vaig pensar que si havia de durar una setmana més aquella campanya d’assetjament ho deixaria, arribava a casa completament exhaust, m’estirava al llit mirant al sostre i dient ‘què fort el que està passant'”. El seu pas per la presidència ha estat “una esbotzada de la privacitat brutal”, lamenta Torra, tot i que assegura que amb el temps va aconseguir “aplacar” la líder de l’oposició en aquell moment, Inés Arrimadas.

Torra també ha dedicat part de la seva intervenció per descriure polítics espanyols actuals i ha estat especialment dur amb l’actual president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de qui ha dit que “es vendria la seva mare per continuar sent president del govern, és el que hem vist i és el que veurem, tant li fa pactar amb qui sigui, resistir és guanyar és el que millor el defineix”. En les trobades que va mantenir amb ell com a president ja va rebutjar fer concessions pel que fa al dret a l’autodeterminació o l’amnistia. “L’Espanya franquista i la constitucional tenen el mateix fonament que és la indissoluble unitat de la pàtria, de la qual és garant l’exèrcit”, ha recordat.

Torra creu que no existeix cap polític espanyol amb qui abordar el dret a l’autodeterminació

Torra s’ha mostrat molt pessimista sobre la possibilitat de negociar mai amb polítics espanyols sobre la independència: “No crec que existeixi cap polític capaç d’abordar el dreta l’autodeterminació a Espanya, ni a Podem, perquè si existís no es podria enfrontar a les estructures dels seus propis partits”. L’expresident també ha carregat contra la taula de diàleg per la manca de credibilitat: “La taula de diàleg no és cap mena de negociació, és una estratègia que a algú li deu interessar, però no seuràs mai amb l’estat espanyol per negociar el dret a l’autodeterminació”. De fet, Torra ha posat d’exemple les declaracions d’independència de les colònies llatinoamericanes, que van independitzar-se per cansament de la “repressió espanyola”.

L’editor del Grup Món, Salvador Cot, a Tiana / Mireia Comas

L’expresident també ha valorat que un triomf de les dretes pugui suposar “una base” per reanimar l’independentisme. “El panorama per les esquerres espanyoles és bastant obscur, s’enfonsaran a les eleccions andaluses, potser això pot ser la base que tinguem nosaltres, el triomf de les dretes espanyoles”, ha advertit. Ara bé, Torra ha opinat que seria millor que l’independentisme busqués l’impuls dins de si mateix i no l’esperança en “factors externs”.

Torra també s’ha mostrat crític amb l’estratègia d’eixamplament de la base i de fraternitat amb les esquerres espanyoles que propugnen veus d’ERC com Gabriel Rufián i Joan Tardà. L’expresident ha dit que, de fet, “el món dels Comuns és una gran estafada, lamento ser així de clar, un moviment que es presentava com la quinta essència revolucionarìa i transformadora s’ha acabat adaptant a un estat monàrquic, se li fugia un rei emèrit i malauradament en els moments de la pandèmia me’ls vaig trobar a l’altre costat”.

Més notícies
Quim Torra durant un discurs a Santa Coloma / ACN
Nou recurs de Torra contra la sentència que el va inhabilitar 15 mesos
Notícia: Nou recurs de Torra contra la sentència que el va inhabilitar 15 mesos
Comparteix
L’expresident del Govern nega que fos un acte “administratiu” i recorda que gaudia d'"inviolabilitat parlamentària"
Quim Torra, expresident de la Generalitat / ACN
Torra torna a ser condemnat per desobediència amb una multa de 24.000 euros
Notícia: Torra torna a ser condemnat per desobediència amb una multa de 24.000 euros
Comparteix
També li tocarà pagar el judici
L'expresident Quim Torra / ACN
Torra i Costa es querellaran contra Pedro Sánchez pel cas Pegasus
Notícia: Torra i Costa es querellaran contra Pedro Sánchez pel cas Pegasus
Comparteix
Consideren que el president del govern espanyol és el "màxim representant i responsable dels serveis d'intel·ligència"
Quim Torra amb la medalla en el seu discurs a Santa Coloma / ACN
Torra paga la multa de 30.000 euros per desobediència i el TSJC tanca el cas
Notícia: Torra paga la multa de 30.000 euros per desobediència i el TSJC tanca el cas
Comparteix
El tribunal dona per complerta la pena per no despenjar una pancarta la primavera del 2019

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a maig 30, 2022 | 22:47
    Anònim maig 30, 2022 | 22:47
    Com el que vas fer tu pagant la multa que vas dir que no pagaries? Tros de quoniam. Has sigut el president més nefast que hem tingut mai. Ara ves a penjar pancartes.
    • Icona del comentari de: Josep a maig 31, 2022 | 09:13
      Josep maig 31, 2022 | 09:13
      per nefastos en pasqualet i en tontilla, idiota.
      • Icona del comentari de: Anònim a maig 31, 2022 | 13:49
        Anònim maig 31, 2022 | 13:49
        Hola Josep idiota, et menjes els teus insults acompanyats amb merda ñola i corruptgent. A la merda
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 31, 2022 | 13:51
        Pere Llimonera i Citronell maig 31, 2022 | 13:51
        Josep, a este tío, n0 es que habría que inhabilitarle para cualquier cosa; es que habría que prohibirle por Ley que abriera la b0ca... inhabilitao para decir sandeces... Seguro que hay alguna directiva de la UE o normativa española o regional Autonómica que lo aclara y permite (bueno, que lo exige)... MEnudo elemento... un tío que tiene un retiro dorado: se puede permitir todo, tiene un 'Retiro' de miles de Euros mas despacho, secretaria, chofer y vigilancia, o algo así, creo; pagado por todos los Catalanes y resto de españoles; por haber sido puesto de President de la Generalitat de chiripa, durante un corto periodo de tiempo, sin hacer nada a derechas, contribuir a arruinar Cataluña y N0 mejorar un Carajo NaDa... Pero eso SÍ, hacer Postureo a tope, el Kim Torra-Ku-Yong... otra cosa N0 ha hecho, pero Postureo, pantomimas y comedias bufonescas y de saltimbanqui, sin parar... Bueno, esos Euretes de MuLTa le supondrán poca cosa con lo que se levanta al Mes, por N0 haber Gobernado, ni haber hecho nada útil para Catalunya, sino todo lo contrario... Apa, Bon Dia!
  2. Icona del comentari de: Capità a maig 30, 2022 | 23:40
    Capità maig 30, 2022 | 23:40
    Au va home que no cola, sempre fas igual, vas fent discursets sobre com s'han de fer les coses i tu durant 3 anys com a president no en vas fer cap, no vas fer res! El maxim que vas fer va ser despenjar una pancarta. Patetic. A sobre dius que no pagaras cap multa a l'estat i als pocs dies la pagues. Ets un bocamoll, covard com tots els teus, almenys tingues una mica de decencia i no siguis cinic ni hipocrita.
  3. Icona del comentari de: Manel a maig 30, 2022 | 23:57
    Manel maig 30, 2022 | 23:57
    Estem mes que preparats, només cal una petita empenta.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 31, 2022 | 08:06
      Gonzalo maig 31, 2022 | 08:06
      Vigilad con el barranco.
      • Icona del comentari de: Josep a maig 31, 2022 | 09:15
        Josep maig 31, 2022 | 09:15
        mira sota el teu llit, fill de puta
        • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 31, 2022 | 10:14
          Gonzalo maig 31, 2022 | 10:14
          Debajo de la cama está la puta de tu madre.
          • Icona del comentari de: Josep a maig 31, 2022 | 13:27
            Josep maig 31, 2022 | 13:27
            dificil, ja fa anys que vam marxar a viure fora de territoris administrats pere españa, i ta mare deu estar fent com sempre, la meuca del cuartelillo que se la raspatllen tots els picolets, així has sortit tu, tros de cagarro
          • Icona del comentari de: Anònim a maig 31, 2022 | 13:51
            Anònim maig 31, 2022 | 13:51
            Lligant al teu pare amb manilles,
          • Icona del comentari de: Josep a maig 31, 2022 | 14:42
            Josep maig 31, 2022 | 14:42
            l'anòmim deu ser el germà sociata del gonsalo, dos troços de cagarro cagats en un racó de cuarteliyo per la cabo putarranca i de pares desconeguts, poden ser molts d'aquells repugnants invasors que veneren la nina de la columneta
  4. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a maig 31, 2022 | 00:14
    Luisnomeacuerdo maig 31, 2022 | 00:14
    Vaya par de fascistas independentistas tractorianos que se han juntado, entre los dos suman tres neuronas y una con verdin y moho. Ese es el nivel de los lazinazis, no valen ni para ir a recoger peras a Lérida.
  5. Icona del comentari de: Les coses al seu lloc a maig 31, 2022 | 07:17
    Les coses al seu lloc maig 31, 2022 | 07:17
    El Sr. Cot fent de mamporrero del gosset de l'homenet de Waterloo. És periodisme clàssic: la premsa al servei de qui paga.
  6. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 31, 2022 | 08:05
    Gonzalo maig 31, 2022 | 08:05
    Este es el que dijo que antes que pagar cualquier multa, iba a la cárcel. Jajaja! Y que hizo? Pagar y callar. Y manda narices que hable de taras en el ADN cuando tiene una hija que padece una enfermedad congénita....es que tiene huevos la cosa.
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 31, 2022 | 13:56
      Anònim maig 31, 2022 | 13:56
      Fa com tu, pagas i calles i et tornen cada dia un 70% del que t'han pagat amb aire. Felicitats neng.....
      • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 31, 2022 | 15:00
        Gonzalo maig 31, 2022 | 15:00
        El 30 % restante me lo cobro dando por culo a los laZisnaZis. Payasos. Que ponéis el culo y encima pagáis. Jajaja!
  7. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a maig 31, 2022 | 08:13
    Veterà antifranquista. maig 31, 2022 | 08:13
    Que potser no hi ha un govern de dretes a Madrid?. I les oportunitats per a la independ'encia les malbarataràn els polítics en nou dels seus càrrec i sou.
  8. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a maig 31, 2022 | 08:13
    Veterà antifranquista. maig 31, 2022 | 08:13
    Que potser no hi ha un govern de dretes a Madrid?. I les oportunitats per a la independ'encia les malbarataràn els polítics en nou dels seus càrrec i sou.
  9. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a maig 31, 2022 | 08:13
    Veterà antifranquista. maig 31, 2022 | 08:13
    Que potser no hi ha un govern de dretes a Madrid?. I les oportunitats per a la independ'encia les malbarataràn els polítics en nou dels seus càrrec i sou.
  10. Icona del comentari de: La triste realidad corrupgente.. a maig 31, 2022 | 10:36
    La triste realidad corrupgente.. maig 31, 2022 | 10:36
    Mítines en teatrillos de la Catalunya profunda, con asistencia de los cuatro viejos corrupgentes que aún sobreviven; que aún se creen las mentiras que les cuentan los grandes engañabobos del fraudulento proceso.
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 31, 2022 | 13:59
      Anònim maig 31, 2022 | 13:59
      Home ja sabem que a tu t'agrada més la sociovergència, els fracassats de c,s i els colpistes de mox. Però entretant tots et roben un 70% del que els has pagat per endavant. No es un frau, tranquil, t'ho tornen amb aire suficient perquè puguis seguir fent ric al gobierno putañol. Au a disfrutar pagant.
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 01, 2022 | 09:11
        Pere Llimonera i Citronell juny 01, 2022 | 09:11
        Y dale con el rurun, los Mantras y las Mentiras que contáis siempre, "Anònim"... No hay NiNGúN 70%, Ni hay Déficit Fiscal, ni ninguna de las falacias e imposturas de que habláis y pretendéis siempre los separatas suprematas de patrias inventadas del Nacional Catalanismo... Lee auténticos libros de economía/Econometría de la dura, 'maco', y aprende 'p0bret' enajenado; lee por ti mismo como te han engañado y te manipulan... Hay que ser simpleras, Falso y Demagogo para decir, por las buenas, que te roban el 70% de noseque, basado en NaDa... Todo invenciones, Falacias, Falsificaciones, Ficciones, Fantasías, Inventos, Mentiras, BuL0s, patrañas, de las mentes abducidas mediante Ingeniería Social, supremacismo y Adoctrinamiento = Abducción de ignaros, simples, cándidos, crédulos y pueriles en la Catalunya Profunda... Es imprescindible leer el Libro "Economía del separatismo catalán" (Planeta, enero 2022), el ultimo libro de Ferran Brunet, Profesor de Economía Aplicada en la "Universitat Autònoma de Barcelona" (UAB)... El Profesor Ferran Brunet, entre otras muchas cosas, desmonta la MeNTIRa del "Déficit Fiscal"; analiza las consecuencias económicas, sociales y políticas del desafío independentista; el descenso del PIB catalán por el proceso secesionista del 4,6%, unos 10.626 millones; la destrucción de 117.000 empleos por causa del 'Procés', la fuga de empresas, la reducción de la inversión extranjera, el auge de Madrid frente a la regresión catalana, analiza los daños del desafío secesionista, la “vampirización” de las instituciones y la “guerra híbrida” de la inmersión etc. Y analiza todo esto y mas, a partir de una gran profusión de datos, estadísticas y autores, exponiendo las negativas consecuencias de esa gran explosión que, "sin llegar a un choque de trenes porque el Estado lo evitó, ha supuesto una abrasión social, económica y en las relaciones políticas, sociales y económicas en Cataluña... Así pues, no queda mas que N0 andarse con mojigaterías ni haciendo el moñas mas tiempo... Se trata de actuar al unisono por los intereses comunes; atendiendo a la racionalidad, el pragmatismo, la hermandad, la fidelidad y el buen entendimiento, y buena marcha de las cosas... Lee el Libro/Leed el Libro y otros muchos donde se prueba como os manejan como títeres y os manipulan, indepas suprematas... La VeRDaD os hará LiBRes... Verdades apoyadas en datos cuantificables y verificables que el Populismo N0 puede DesM0NTar... esa es la autentica realidad... Apa, Bon Dia!
  11. Icona del comentari de: MHP a maig 31, 2022 | 14:19
    MHP maig 31, 2022 | 14:19
    Vingaaaaa, vaaaaa, si em paguen 120.000€ l'any també desobeiré jo, faré un esforç. Mira que son els españoles, quina merda de sou li donen al pobre Torra(t), pobre, està tant oprimit pel malèvol estat español.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa