Tornabous demana formalment al Parlament celebrar-hi un ple en honor de Companys

Aprovada una resolució pel plenari del poble natal aprofitant el canvi de nom de la legislatura

Petició d’alt voltatge simbòlic. El ple de l’Ajuntament de Tornabous, municipi al que pertany el nucli del Tarrós, poble natal del president Lluís Companys, ha aprovat per unanimitat una resolució per fer història. El consistori vol celebrar una sessió del Parlament al nucli del Tarrós en reconeixement del president assassinat per l’Estat.

La resolució, a la que ha tingut accés El Món, basa la seva petició en la resolució aprovada el passat 2 de juny per la que es reconeix com a primera legislatura la de 1932, de la que Companys va ser-ne president de la Generalitat. Una decisió que comporta que l’actual legislatura passi a ser la XIV legislatura. Un acord que es fonamenta en el fet que el sis de desembre de 1932 es va constituir el Parlament, com a resultat de les eleccions del 20 de novembre, i que va ser interrompuda per la Guerra Civil i la dictadura franquista.

“Atès que l’acord del Parlament enllaça simbòlicament la primera legislatura de la Generalitat on el president Companys va tenir-hi un paper cabdal i atès la seva vinculació amb Ponent, i més concretament, amb Tornabous”, l’ajuntament “sol·licita” a la presidenta Laura Borràs que se celebri “alguna sessió plenària de la XIV legislatura” d’acord l’article 73 del Parlament. En aquest sentit, el plenari de Tornabous recorda que dos personatges claus d’aquella legislatura: Francesc Macià i Lluís Companys.

Així mateix, els regidors demanen que es porti a terme “un acte simbòlic d’inici de legislatura a l’espai Lluís Companys amb les màximes autoritats del país”. De fet, el mateix text emfatitza aquest espai de la Memòria i el seu “objectiu final de posar en valor els drets i llibertats democràtiques”. La petició ja s’ha enviat a la cambra catalana.

La resolució de l’Ajuntament sobre Tornabous

Comentaris

  Ramon 25/06/2021 2:21 pm
  Canviar de Festa Nacional perquè passi a ser el Primer d'Octubre no em sembla cap bestiesa.
   David 26/06/2021 10:51 am
   Els fets de l'1 d'octubre estan a anys llum dels de l'11 de setembre. La sobirania catalana la vam perdre l'11 de setembre.
  ernst 25/06/2021 4:53 pm
  el que haurien de demanar es que un vaixell de l'Armada Española, dugui el nom del Ministro de Marina de Azaña Lluis Companys
  Ramon 25/06/2021 6:21 pm
  No volien sempre els coscubieles canviar la data de la Festa Nacional? Doncs vinga. Que sigui el Primer d'Octubre. Temporalment, ja s'entén. Només fins que hi hagi una data definitiva de proclamació de la independència. Jo sóc més del 9N que del Primer d'Octubre. Sempre he tingut sensacions contradictòries amb el Primer d'Octubre. Però, Festa Nacional, i tant!
  De oca a oca. 26/06/2021 10:27 am
  Y de asesino a asesino.
  Fem un pas més 26/06/2021 11:04 am
  A Lluis Companys li deien "L'ocellet". Diguem-li a aquesta nova festa nacional de l'1-O "Dia de l'ocellet".
  fideli 26/06/2021 11:12 am
  si el parlament no és sobirà no tenim cap generalitat. és una altra cosa
  Ricard 26/06/2021 2:27 pm
  Bona iniciativa.
  Lolita 26/06/2021 6:44 pm
  En Serbia todavía veneran al genocida de la guerra de los Balcanes. Cómo no íbamos a tener nosotros al nuestro.

Nou comentari