El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Suprem barra el pas a tots els recursos contra els indults
  • CA

Finalment, la Secció Cinquena de la Sala de Tercera Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem ha decidit tancar la porta als recursos presentats per diferents entitats i personalitats als indults del condemnats pel Procés. Segons ha informat el mateix tribunal, la sala ha conclòs avui la deliberació de les al·legacions prèvies formulades per l’Advocacia de l’Estat i les ha estimades. Els lletrats de la Moncloa entenien que els recurrents no tenien prou legitimació per interposar-los. D’aquesta manera, l’alt tribunal manté la doctrina estricta de qui pot o no recórrer una decisió de gràcia com la de l’indult atorgada pel govern espanyol.

En concret, els togats han revisat els recursos contenciós administratius interposats contra els reials decrets que van concedir indults a els condemnats per la sentència per sedició que condemnava a diferents presos polítics a gairebé cent anys de presó. La Sala ha decidit per majoria estimar les al·legacions prèvies referides en relació amb la falta de legitimació activa en tots i cadascun dels recursos interposats.

En concret, els recurrents són Convivència Cívica Catalana; els dirigents de Ciutadans Inés Arrimadas, Carlos Carrizosa i José María Espejo-Saavedra; partit polític VOX; partit polític Partit Popular; diputats i exdiputats del Parlament de Catalunya del Partit Popular Alejandro Fernández, Santiago Rodríguez, Andrea Levy, Juan Bautista Milian i Lorena Roldán; l’exdelegat del Govern a Catalunya Enric Mill; i l’associació Pro Patrimonium Sijena i Jerusalem.

Ara els togats han de posar negre sobre blanc la resolució. De fet, era una notícia fins a cert punt esperable, a la vista que el Suprem no ha modificat mai la seva doctrina sobre qui està legitimat per interposar un recurs d’aquesta mena a un acte discrecional del govern espanyol. De fet, ha restringit molt el tribunal suprem les causes d’impugnació d’un indult fins i tot, en casos de certa ascedència mediàtica. En qualsevol cas, ara els presos poden respirar més tranquils respecte el manteniment de la mesura.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 20, 2022 | 15:30
    Gonzalo gener 20, 2022 | 15:30
    Que tribunales tan franquistas y fachas! Es indignante.
  2. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 20, 2022 | 15:39
    Pere LLimonera i Citronell gener 20, 2022 | 15:39
    Buen Juernes! vaaamos los calimochos!
  3. Icona del comentari de: jacinto a gener 20, 2022 | 15:47
    jacinto gener 20, 2022 | 15:47
    pero no se ha dicho siempre ( por parte separatista, claro) q la justicia española en su conjunto y el Supremo en particular solo buscan reprimir, juzgar y condenar a indepes...solo por el hecho d serlo? Què ha pasao? España no es tan mala? Quizás tiene una justicia que se rige por principios d legalidad? Si esa justicia fuera como la turca, como se harta de decir el descerebrao de Puchimon, esos líderes nunca hubieran salido d la cárcel...y en caso d haber salido, hace meses q estarían otra vez dentro. Se entiende, Puchi, lo q es Turquía y lo que es Europa ....? Se entiende, mister Proper...?
  4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 20, 2022 | 16:37
    Pere Llimonera i Citronell gener 20, 2022 | 16:37
    A ver en qu desemboca esto finalmente; aunque, parece que podría ser un a buena noticia para la Democracia y la estabilidad del pais, que tanta hace falta en estos momentos...
  5. Icona del comentari de: Arriquitan a gener 21, 2022 | 00:46
    Arriquitan gener 21, 2022 | 00:46
    Rarrrrro rarroo rarroooo, gonzalito estarás que trinas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa