Dos sindicats portaran la defensa dels mossos en el cas 30-G

Davant l’acció, reacció. Els agents dels Mossos d’Esquadra que ahir es van quedar sense advocat de la Generalitat en la causa 30-G ja tenen advocat. Dos sindicats es faran càrrec de la defensa, per una banda, USPAC que ja fa quinze dies que es va personar per un dels agents i ara s’hi afegeix el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC). En concret, els advocats José Antonio Bitos i José Maria Fuster Fabra, es faran càrrec del cas i defensaran els interessos dels 10 mossos que ahir mateix van assegurar davant el president de la secció cinquena que volien exercir l’acció penal contra els acusats. El nomenament s’ha fet oficial aquest divendres, després que ahir el president del tribunal suspenguès la vista per quinze dies per tal que els Mossos, desamparats per la Generalitat, poguessin designar advocat i procurador. Fonts sindicals asseguren a El Món que “com a mínim s’afegiran a la petició d’acusació de Fiscalia que comporta penes de presó”.

L'advocat José Antonio Bitos durant el seu informe final a l'Audiència Nacional en el judici del 17-A
L’advocat José Antonio Bitos durant el seu informe final a l’Audiència Nacional en el judici del 17-A

De fet, aquest plet ha estat el paradigma del caos que pateix l’assessoria jurídica de la Generalitat de Catalunya davant la decisió política de no personar-se ni ser acusació particular en aquells casos contra activistes en protestes on no hi hagi lesions en funcionaris policials. Una ordre política que ha generat un garbuix considerable en un cas on es jutgen per lesions, atemptats a l’autoritat i desordres a sis persones per la manifestació el dia de la investidura fallida de Carles Puigdemont, el 30 de gener de 2019.

En concret. la fiscalia demana tres (3) anys de presó i la Generalitat en demanava dos (2) per cada imputat per presumptes lesions a cinc dels agents, atemptat contra agents de l’autoritat i desordres públics. En els darrers 10 dies la Generalitat ha arribat a registrar fins a quatre escrit d’aclariment sobre la seva situació processal. Per una banda, amb la renuncia a assumir la representació dels mossos, després d’una part, i després -altra volta- de tots. Finalment, el tribunal va decidir citar totes les parts, fins i tot el lletrat de la Generalitat, per escatir les posicions. Davant la confirmació de la renuncia, va perguntar als mossos si volien continuar el plet com a acusació particular. Tots llevats d’un van apostar per reclamar ser part en el procés. Ara ja tenen advocat. Serà el primer cas amb la retirada general de la Generalitat, els sindicats n’han agafat, hàbilment, el relleu.

L'advocat José Maria Fuster Fabra, en una imatge d'arxiu/EP
L’advocat José Maria Fuster Fabra, en una imatge d’arxiu/EP

Comentaris

    ningu Novembre 26, 2021 | 13:58
    De qui reben subvencions aquest sindicats?, ja ho us dic jo, de VOX, ciudadanos, i peperos
    Bugs Bunny Novembre 27, 2021 | 01:04
    Mare meva, José Maria Fuster Fabra, el facha.

Nou comentari