Cinc recursos s’acumulen contra l’ajornament de les eleccions

Izquierda en Positivo demana la mesura cautelaríssima de suspendre el decret del Govern i mantenir el 14F

Izquierda en Positivo sol·licitarà aquest dimarts al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que adopti la mesura cautelaríssima de suspendre el decret del Govern d’ajornament de les eleccions i mantingui la convocatòria electoral del 14-F. El partit polític presentat a les eleccions plantejarà així el cinquè recurs contra la decisió de l’executiu català de canviar de data els comicis. Els altres quatre són els de la Lliga Democràtica, Federalistes d’Esquerres, Impulso Ciudadano i el d’un particular, que serà el primer que es respondrà. Encara hi ha un sisè recurs, del Pacma, però és previ a la suspensió i per altres motius, les dificultats que han trobat per recollir les signatures necessàries per presentar-se en plena pandèmia, cosa que considera que vulnera drets fonamentals.

Alteració “il·legal”de les regles electorals

Amb un recurs contenciós administratiu, Izquierda en Positivo alerta que el Govern no ha suspès les eleccions sinó que ha obert la porta a una nova convocatòria amb la “inseguretat jurídica” que això genera. La formació creu que s’han canviat “il·legalment” les regles electorals i que en canviar la convocatòria es poden canviar les candidatures. En el recurs que presentaran aquest dimarts, Izquierda en Positivo considera que el Govern en funcions no pot convocar eleccions un cop ha finalitzat el seu mandat i que el decret que volen impugnar es contrari a la Constitució i l’Estatut, que determinen que les eleccions s’han de fer entre els 30 i 60 dies posteriors a la finalització de la legislatura.

En el recurs alerten que s’està vivint una situació on el Parlament està dissolt i no hi ha convocades eleccions –tot i que ja s’avança que es proposa el 30 de maig–, cosa que segons ells provoca la “il·legalitat de tot el que faci la institució i el vicepresident del Govern”. Sobre la situació sanitària que s’al·lega al decret, Izquierda en Positivo creu que no es troben legalment previstes com a motiu d’una suspensió o ajornament. “En tot cas, correspon al Govern adoptar totes les mesures sanitàries precises perquè els electors puguin votar amb totes les garanties“, constaten. Finalment, expliquen que si el TSJC no accedeix a la mesura cautelaríssima que demanen, es pot generar la nul·litat de qualsevol procés electoral posterior i de les resolucions que adopti el Govern. “Causaria greus incidències en el normal funcionament de la Generalitat”, han advertit.

Més informació

Comentaris

  Ramon 19/01/2021 10:33 am
  Els Estats Units més dividits que mai: L'herència de quatre anys de l'antidemòcrata, populista i ultra-dretà Trump.
  gavanenc 19/01/2021 9:32 am
  Això es collonut. Encara que perdis les eleccions, només has de tenir un jutge afí al TSJC i qualsevol iniciativa que s'aprobi al parlament de Catalunya, si no t'agrada, ho portes al TSJC i el jutge ho tomba....ja t'has sortit amb la teva. Pregunta: Perqué serveix el Parlament de Catalunya.? Això no es judicialitzar la política.?
  Ramon 19/01/2021 8:45 am
  La màfia sociata li ha canviat el guió als sabatots d'ERC. La màfia sociata ha arribat a la conclusió que el format de tripartit lligat a Can Roures abans del Primer d'Octubre (Govern d'ERColau amb ells a l'ombra) seria massa desgast a Espanya. I la màfia sociata també ha fet càlculs i pensa que presentant el Menistro de la Mort podria recuperar el gruis del vot que perdrà Colono's, quedar en primer lloc i formar un tripartit però de format clàssic. Tenir els sabatots republicans de mariatxis TAMBÉ aquí els seria menys desgast encara. Però, és clar, la màfia calabresa està ara que fuma amb pipa.
  Ricard 18/01/2021 6:23 pm
  A la gent li encanta anar als tribunals, i més si són castellans. Tenim molta gent disposada a salvar-nos. Moltes Mercès, però per mi no cal, especialment si em toca departir amb els meus conciutadans com a membre d'una mesa electoral al pic de la pandèmia.
   Ganxò 19/01/2021 7:58 am
   Company: Si per dir "gent" et refereixes a quatre polítics que són al Parlament per accident, doncs et diré que tens tota la raó. Per que ens queixem que els jutges no hi han de pintar res amb decisions dels nostre Parlament, mentre que individus que el formen els hi fan el llit. Alerta votants demòcrates, mireu be amb a qui doneu veu.
  Berta 18/01/2021 6:20 pm
  Normal esta gentuza se juega su puesto de "trabajo " va ir a votar su padre
  16
  16
  Respon

Nou comentari