El TSJC preveu una resolució immediata sobre la impugnació de l’ajornament del 14F

El tribunal es pronunciarà ara sobre les mesures cautelaríssimes però els recursos trigaran més dies a tenir una decisió

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) haurà de resoldre en els propers dies quatre recursos contra l’organització de les eleccions al Parlament, inicialment previstes pel 14-F: un per la recollida de signatures i tres contra l’ajornament fins el 30 de maig. Un dels recursos al decret de suspensió del 14-F, presentat per una persona particular, demana mesures cautelaríssimes per mantenir les eleccions al febrer, cosa que probablement es resoldrà aquest mateix dimarts. Amb tot, aquesta decisió, però, no té per què condicionar si ser igual que la que es determini per a altres mesures cautelars o per les resolucions finals.

Els altres dos recursos contra l’ajornament electoral que el TSJC tenia ja sobre la taula aquest dilluns al matí i que han estat presentats per partits, trigaran més a resoldre’s, ja que el tribunal donarà dos o tres dies a la Generalitat per respondre i presentar al·legacions a la impugnació. Posteriorment, els magistrats resoldran, i això que podria ser ja a finals d’aquesta setmana o la setmana vinent.

Dels tres recursos contra l’ajornament, un correspon a la Lliga Democràtica, que concretament ha presentat dos escrits, un recurs contenciós-administratiu pel procediment de protecció de drets fonamentals i un contenciós- administratiu ordinari. El partit que lidera Astrid Barrio no es presentava als comicis però considera “d’extrema gravetat” deixar sense efecte la convocatòria electoral tenint en compte la “precarietat institucional” de la Generalitat. Segons aquesta formació, en realitat no s’ajornen les eleccions sinó que es produeix una “veritable suspensió de la democràtica” i suposa un “abús de poder inacceptable“. La Lliga Democràtica defensa que un govern en funcions com l’actual no està habilitat per prendre la decisió d’ajornar unes eleccions “sense extralimitar-se en les seves atribucions”.

La Lliga denuncia la “deixadesa” del Govern a qui acusa de no haver previst totes les mesures possibles per fer possible celebrar les eleccions el 14 de febrer “fent compatibles les garanties sanitàries amb l’exercici dels drets de participació”. I contraposa la situació a Catalunya amb la de la suspensió de les eleccions basques i gallegues. Segons argumenten, a Catalunya la situació no ha estat ni sobrevinguda ni hi ha un confinament domiciliari. En aquest sentit, conclouen que és “poc justificable” que es pugui anar a treballar i a estudiar amb uns transports públics “atapeïts” i no es pugui anar a votar.

Comentaris

  Delfí Artós 19/01/2021 11:05 am
  Allò que els interessa, des d'un judici farsa, una resolució del tribunal inconstitucional espanyol, fins a un cavi exprés de la seva constitució, -de la qual sempre diuen que "no es pot canviar o n'és molt complicat"- ho fan molt ràpid els espanyols. A propòsit ja és l'hora de desmuntar les fal·làcies espanyoles, per exemple el PP el partit espanyol del bipartidisme de la transició, entesa com el període que va començar el 1978 però que encara no ha acabat, fou fundat per 7 ex-ministres de Franco, per la qual cosa que en voleu esperar amb aquest origen ? Perquè a alguns els hi "sembla" ultra aquest partit polític ? Una altra fal·làcia és la unitat d'Espanya, solament cal repassar la història. Des del 1587 Espanya ha perdut motíssims territoris, entre els quals a la península Ibèrica, Portugal, una part de Catalunya i el penyal de Gibraltar...
  Ramon 19/01/2021 10:30 am
  Uns Estats Units més dividits que mai: L'herència de quatre anys del populista i ultra-dretà Trump.
  Las rejas del Palacio del Pardo 19/01/2021 8:46 am
  La justicia española es a la justicia, lo que la música militar es a la música.
  Josep 19/01/2021 7:31 am
  A les taules que hi posin funcionaris, especialment, secretaris de jutjat, que cobre mokt i no foten brot
  Peter smich 18/01/2021 6:24 pm
  De TSJC no existeix, és el TSJE a Catalunya, tots els jutges són espanyols i tots fan els judicis en castellà, que clar.
  Ricard 18/01/2021 3:33 pm
  La lliga democràtica aquesta sembla que li costa que les votin. Vox va fer el mateix: de la denuncia a la fama. Hi ha gent a qui li encanta la justícia dels castellans. Feu ser que en són.
  VIDA O ELECCIONS, PROU TERRORISME CRIMINAL 18/01/2021 3:24 pm
  Barrientos a la taula electoral. Els que volen fer eleccions tots ales taules, i la gent normal, tots a casa. Terrorisme electoral, quins criminals

Nou comentari