Foment i PIMEC estudien presentar també un recurs per l’ajornament del 14-F

Les patronals reuneixen aquest dilluns els seus comitès executius de forma extraordinària per prendre una decisió

Foment del Treball i PIMEC estan valorant si presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per l’ajornament de les eleccions al Parlament de Catalunya, inicialment previstes per al 14 de febrer. El comitè executiu de la patronal dirigida per Josep Sánchez Llibre es reunirà aquest dilluns a les tres de la tarda per prendre la decisió. Per la seva banda, PIMEC ha convocat una reunió extraordinària del comitè executiu a les dotze del matí per decidir el posicionament de la confederació. Les dues patronals han advertit dels efectes negatius per a l’economia d’un endarreriment dels comicis i han alertat d’una demora en la presa de decisions i l’execució de polítiques “claus” per superar la crisi del coronavirus.

Més info: L’ajornament del 14F, camí de la judicialització

La setmana passada, ambdues confederacions van enviar un comunicat conjunt per advertir de les greus conseqüències per a l’economia d’un ajornament electoral. En concret, van avisar de la pèrdua d’una oportunitat per constituir un govern “estable, fort i amb capacitat de prendre les decisions necessàries davant els reptes sanitaris, socials i econòmics derivats de la pandèmia“. Les patronals van atribuir la decisió a “criteris partidistes” i van assegurar que la celebració dels comicis es pot portar a terme garantint totes les mesures de seguretat. 

Més info: Lliga Democràtica recorre la suspensió de les eleccions

En aquest sentit, Sánchez Llibre va assegurar que els empresaris “necessiten” unes eleccions com més aviat millor. “Cal posar tots els mitjans sanitaris perquè es puguin celebrar. No fer-ho, seria donar per perdut el 2021”, va advertir a l’Assemblea General de la patronal. 

Per la seva banda, PIMEC va reclamar celebrar les eleccions amb la “màxima urgència” per configurar un Govern estable. “Serà molt difícil explicar que es pugui anar a esquiar, però que no es puguin celebrar els comicis“, va manifestar el secretari general de la confederació, Antoni Cañete.

Comentaris

  Ramon 18/01/2021 12:01 pm
  La patronal botiflera és un altre braç de la màfia sociata. La màfia sociata té més braços que Shiva.
  PEP 18/01/2021 11:44 am
  Aquest home fa molt mala cara, hauria de descansar
  borinots 18/01/2021 11:40 am
  el jose sanchez libre, fomento del trabajo, i el josé gonzalez pimec, son una colla de viovidors, d'irrresponsables. Primer és la salut, 'per davant de tot Tan a un com l'altre per exemple els podria tocar com a membres d'una mesa, segur que els hi faria molta gràcia, atendre a les persones de risc. O és que aquest parell estan accés del sorteig

Nou comentari