El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Roldán veu verd el pacte Cs-PP a Catalunya
  • CA

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha celebrat l’acord de Cs i PP al País Basc de cara a les eleccions del 5 d’abril, però veu verd el mateix tipus de pacte a Catalunya. “Encara és d’hora. De fet, aquí no s’han convocat ni eleccions. Seria avançar massa pantalles”, ha assegurat Roldán, de visita a la Meridiana per denunciar les més de 130 nits de talls per part de l’independentisme. “La situació és insostenible i està afectant la facturació i vendes a la zona. Fabra Centre i Barcelona Comerç calculen que han baixat les vendes entre un 20 i un 40% a bars, restaurants i botigues”, ha criticat la líder de Cs a Catalunya. “És una autèntica vergonya veure com els radicals separatistes tenen segrestat tot un barri”, ha afegit Roldán.

“I tot això amb total impunitat, com si aquí no passés res”, ha exclamat la líder de Cs a Catalunya i senadora, que ha acusat directament la “inacció, passivitat i, fins i tot, permissivitat del Govern” en els talls de la Meridiana, que ja acumulen més de 130 dies des del passat 14 d’octubre, dia de la sentència del Suprem als líders del procés. “Des de Cs no permetrem que això segueixi així i, per això, aquest dilluns presentarem al Parlament una iniciativa per exigir a la Generalitat que pari d’una vegada aquests talls de la Meridiana”, ha avançat Roldán. “Que actuï, utilitzi tots els mecanismes al seu abast, demani perdó i compensi les pèrdues als comerciants i restauradors de la zona”, ha precisat la líder de la formació taronja a Catalunya.

“La passivitat i la inacció en aquest assumpte d’un conseller d’Interior com Miquel Buch és terrible”, ha lamentat Roldán, que ha aprofitat l’ocasió per seguir carregant contra un president del govern espanyol que “segueix legitimant” un executiu català encapçalat per Torra. “Es tracta d’una persona inhabilitada com a president de Catalunya que és rebuda amb tots els honors i amb catifa vermella a la Moncloa”, ha volgut recordar la líder de Cs a Catalunya. “Fins i tots els ministres li fan reverències”, ha puntualitzat Roldán, que ha tornat a qualificar la mesa de diàleg entre el govern de l’Estat i la Generalitat com una “taula de xantatge”. “L’únic de què vol parlar Torra és de com i quan separar Catalunya de la resta d’Espanya”, ha afirmat la líder taronja.

“No vol posar sobre la taula cap millora per a Catalunya. Torra ja no representa els catalans i no pot seguir al capdavant de la Generalitat”, ha conclòs Roldán.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa