El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PSOE i PP col·loquen al TC dos jutges claus del judici a Trapero
  • CA

El Partit Socialista Obrer Espanyol i el Partit Popular han arribat a un acord per renovar quatre membres Tribunal Constitucional, els dotze del Tribunal de Comptes, el Defensor del Poble i la direcció de l’Agència de Protecció de Dades. Segons Europa Press, tots dos partits han explicat que han triat “noms de consens” i que tots els escollits són “professionals de reconegut prestigi amb una dilatada trajectòria professional”. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha lamentat que el PP no hagi desbloquejat la renovació de cinc dels òrgans del Consell General del Poder Judicial que van caducar fa quatre anys.

La primera informació que ha sortit a la llum de la reunió entre tots dos partits és el nomenament d’Ángel Gabilondo com a Defensor del Poble. Aquest òrgan estava pendent de renovació des de l’any 2017. Durant la resta de la reunió, el PSOE i el PP s’han repartit equitativament l’elecció de quatre membres del Tribunal Constitucional. Per tant, cada partit ha triat dos dels quatre seleccionats, el mandat dels quals havia acabat fa dos anys. A més, ambdós partits han acordat l’elecció dels membres del Tribunal de Comptes, pendent de renovació des del juliol. Per últim, els socialistes han assignat la direcció de l’Agència de Protecció de Dades a Belén Cardona Rubert i ha cedit als populars l’elecció del director adjunt, que serà Borja Adsuara.

Entre els quatre elegits com a membres del Tribunal Constitucional, hi ha dos jutges que van esdevenir claus al judici contra el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero. És el cas de Concepción Espejel, que va presidir el tribunal que va absoldre Trapero, però ella va votar a favor de condemnar-lo i va assegurar que l’acusat coneixia els plans de la celebració del referèndum de l’1-O i va vetllar perquè la votació se celebrés. Un altre dels escollits és Ramón Saez Valcarcel, qui va ser ponent de la sentència absolutòria de Trapero i un dels dos magistrats que va oposar-se a Espejel al judici contra el major dels Mossos, optant per la seva absolució. Els altres dos membres que completaran el TC són Inmaculada Montalbán i Enrique Arnaldo Alcubillla.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: España país de pandereta a octubre 21, 2021 | 22:42
    España país de pandereta octubre 21, 2021 | 22:42
    Independència judicial, si si, però aquesta gentussa, col•loquen 4 jutges, au va. España ni democràcia, ni justícia, ara això si todo atado y bien atado
  2. Icona del comentari de: Vaja peces al Constitucional a octubre 23, 2021 | 18:30
    Vaja peces al Constitucional octubre 23, 2021 | 18:30
    Enrique Arnaldo és una bona peç ha estat embilicat en casos com el Matas de Mallorca o el González de Madrid, imputat I tot. També col.locava fiscals per tal que ajudessin ambb les denúncies al Pp. A ell els fiscals li van afinar tot. Ara dins del Constitucional podrà acusar a qui li doni la gana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa