El socialista derrotat per Ayuso serà el pròxim Defensor del Poble

El socialista Ángel Gabilondo, qui va ser oponent d’Isabel Díaz Ayuso a les eleccions de la Comunitat de Madrid, serà el pròxim Defensor del Poble gràcies a un pacte entre el govern espanyol i el PP. Gabilondo va patir una estrepitosa derrota a les eleccions de Madrid que el va forçar a dimitir pocs dies després. El partit liderat per Pablo Casado ha donat el vistiplau a la proposta del PSOE en considerar que la figura del Defensor del Poble ha d’estar representada “per un polític, com ha passat sempre”. Això sí, els populars han exigit que tots els membres del Tribunal Constitucional i els del Tribunal de Comptes siguin persones que no hagin estat lligades a cap partit polític en els últims anys.

En les pròximes hores, a banda del de Gabilondo, es faran públics els noms dels representants que substituiran els membres del Tribunal Constitucional, el Tribunal de Comptes i l’Agència de Protecció de Dades, tots ells caducats des de fa molts mesos. En una compareixença posterior a la reunió del Consell Europeu, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha lamentat que el PP hagi desbloquejat la renovació de cinc òrgans, però no del Consell General del poder Judicial, caducat des de fa tres anys.

La sintonia entre PSOE i PP sembla haver-se recuperat recentment. Les converses entre el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i el secretari general del PP, Teodoro García Egea, es mantenen i fins i tot han fructificat en qüestions com la renovació d’aquests òrgans. Fonts dels populars defineixen la relació com “fluïda” i el PSOE celebra que comenci a reconduir-se la falta de diàleg institucional que s’havia mantingut fins ara. En aquest marc, els populars han proposat un nom perquè sigui adjunt d’Ángel Gabilondo al Defensor del Poble, però no s’ha conegut encara.

Comentaris

  ciutadà Octubre 21, 2021 | 17:21
  No hi ha com tenir bons padrins. Tanmateix aixó pot propiciar un bon enrenou a la Villa y Corte.
  Ricard Octubre 21, 2021 | 21:04
  Un senyor decent, però polític dels que sempre cauen drets.
  MHP Octubre 22, 2021 | 10:05
  Aragonès que perdre les eleccions catalanes el president del govern, no hi veig cap diferència.

Nou comentari