El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC proposarà Rubén Guijarro com a nou alcalde de Badalona
  • CA

En primera instància és allà [a Badalona] on han de parlar, sempre ha estat així al PSC“, expliquen fonts de la direcció del PSC al Món, “però tenim clar que la nostra aposta es diu Rubén Guijarro“. De fet, el tinent d’alcalde Guijarro ja va ser alcalde accidental de Badalona quan Álex Pastor -detingut pels Mossos aquest dimarts a la nit amb símptomes d’estar conduint sota els efectes de l’alcohol- va patir un problema cardíac a finals del passat mes de gener. Rubén Guijarro també forma part de la Junta de Govern de la Diputació de Barcelona, governada per una discutida aliança de PSC i JxCat.

Però l’alcaldia de Badalona és un embolic polític endimoniat. De fet, el PSC no és el primer partit de la ciutat sinó el tercer, amb 6 regidors, molt lluny del guanyador, que va ser la llista que encapçalava l’exalcalde Xavier Garcia Albiol (PP), que va obtenir 11 regidors. Albiol en qüestió de minuts ja va fer públic que presentarà una moció de censura per recuperar una alcaldia que va ser emblemàtica per al PP de Catalunya. No li serà fàcil perquè, enmig de PP i PSC, amb 7 regidors, va quedar la candidatura de Guanyem Badalona en Comú (confluència local de diverses forces d’esquerres), liderada per l’exalcaldessa Dolors Sabater, que també ha anunciat que intentarà fer-se, de nou, amb l’alcaldia. Per complicar-ho tot encara més, els 3 regidors d’ERC van abandonar el grup de Guanyem Badalona a mitjans de l’any passat.

La combinatòria, que requerirà 14 regidors per evitar que Albiol s’imposi com a llista més votada, també haurà de tenir en compte les dues regidores de Badalona en Comú Podem i l’únic regidor de Junts per Catalunya, que pot decantar algunes fórmules de majoria. La partida tot just ha començat, com sol passar a Badalona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa