La premsa de Madrid reconeix la victòria de l’independentisme

El triomf en vots del PSC queda en segon terme

La premsa de Madrid ha reconegut la victòria de l’independentisme i la seva “clara majoria absoluta”. La línia que segueixen absolutament tots els mitjans és la mateixa: es destaca el triomf en vots de Salvador Illa i el PSC, però es dona clar protagonisme a la victòria històrica de l’independentisme, que per primera vegada ha superat el 50% de vots.

El País obre amb un titular en el qual s’accentua que “l’independentisme reforça la seva majoria” i es deixa la victòria en vots del PSC en segon terme. El Mundo, en la mateixa línia, es podria considerar que lamenta el triomf del sobiranisme i subratlla que “Illa no evita l’enfortiment de l’independentisme”. ABC i La Razón, en titulars gairebé calcats, deixen clar que, per primera vegada “l’independentisme suma majoria”. L’Español va més enllà i parla directament d’una “clara majoria”.

Les capçaleres regionals, com La Voz de Galicía, el Correo o l’Heraldo de Aragón, continuen en la mateixa línia editorial i posen per davant la victòria de l’independentisme a la del PSC. D’aquesta manera, i tal com està passant en la premsa europea i internacional, el triomf del sobiranisme encapçala totes les portades.

Més informació

Comentaris

    Un de pas 15/02/2021 9:19 am
    L'unionisme torna als orígens pre 78... Ja ho tenim tot a lloc . Independentisme salva els mobles... I ara què? Salut i república aquí i a Ñ. Per separat si us plau.

Nou comentari