El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PP i Vox s’empipen per la visita d’un parlamentari letó a Lledoners
  • CA

El PP i Vox han protestat aquest dimarts que el Congrés hagi aprovat fer una aportació de 4.080 euros per sufragar la visita d’un parlamentari letó que inclourà una entrevista amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners i que, segons ells, només servirà per qüestionar la democràcia espanyola.

Es tracta de la preparació d’un informe sobre la llibertat d’expressió dels polítics que s’ha encarregat a Boris Cilevics, que té prevista una visita a Espanya que inclourà trobades a les Corts i a les institucions catalanes, així com una visita a la presó de Lledoners on es troben empresonats Junqueras i altres polítics independentistes.

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, que engloba parlaments nacionals, ha demanat finançament del Congrés, que aquest dimarts ha autoritzat una despesa de 4.080 euros per proporcionar a Cilevics una minifurgoneta. No obstant això, la decisió no ha estat unànime, perquè tant el PP com Vox hi han votat en contra.

La portaveu del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, s’ha queixat que el Congrés hagi de sufragar una visita als polítics empresonats per fer un informe que, segons ella, només pretén “desacreditar la democràcia espanyola i dir que vivim en una dictadura i que hi ha persones empresonades per les seves idees”.

Tot i que la xifra pugui semblar baixa, la dirigent del PP admet que té una “importància simbòlica molt notable” i creu que el Congrés no hauria de contribuir a aquesta visita que va en contra d’Espanya. “Entre una democràcia militant i una masoquista ha d’haver-hi un punt intermedi”, ha comentat.

També ha criticat la despesa el portaveu de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, que considera que el Congrés no pot finançar “viatges a qui ve a qüestionar el sistema judicial espanyol”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa