El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP demana a Sánchez que destitueixi Marlaska
  • CA

El PP ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que destitueixi el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, davant la “falta deliberada” d’explicacions del ministre després del Consell de Ministres. En un comunicat, el Partit Popular qualifica “d’arbitrari” el cessament del màxim responsable de la Guàrdia Civil a Madrid “per mantenir la independència i la integritat del cos en una investigació judicial que afecta directament el govern”. “Suposa l’atac més greu a la independència del poder judicial a Espanya en els últims anys”, ha afegit el PP vinculant el cessament i l’informe sobre les manifestacions del 8-M.

Els populars consideren que el cessament de Pérez de los Cobos “ha obert una crisi sense precedents” en el si de la institució armada que, segons diuen, ha provocat la dimissió del director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña, “que escapça aquesta institució en un moment crític per a Espanya”.

A més, els populars veuen com un “insult” que el president Sánchez vulgui “intentar tapar” la destitució del responsable de la investigació sobre el 8-M amb l’equiparació salarial entre cossos policials. Una equiparació salarial que, segons apunten, el PP va aprovar fa dos anys i que el govern espanyol s’ha negat a pagar fins ara.

Així doncs el PP se suma a Cs, que aquest dimarts ha demanat la dimissió de Marlaska pel “mal immens que està causant a les institucions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa