Ponsatí: “Ningú va reclamar el reconeixement de la independència”

L’exconsellera d’Educació i actual eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, ha definit avui com una “excusa de mal pagador” dir que no hi havia cap reconeixement internacional de la República catalana. “Com vol que hi hagués reconeixement si ningú el va reclamar, més enllà de la declaració del Parlament ningú va dir que tenim la independència per buscar el seu suport“, ha assegurat Ponsatí en una entrevista al Pregunta Freqüents de TV3. Per a Ponsatí, el 27-O “les institucions no van estar a l’altura del poble de Catalunya”. També ha estripat contra Tsunami Democràtic i contra l’actual Govern de la Generalitat.

Ponsatí també ha carregat amb duresa contra el Tsunami Democràtic, la plataforma de mobilització postsentència del Procés. “Va ser una estafa tremenda al poble de Catalunya”, ha definit. En aquest sentit, també ha especulat amb si es va “dissenyar amb voluntat de ser una estafa”. “No té sentit un instrument capaç de gran mobilitzacions per després desarticular-lo”, ha apuntat. “No es va anar a l’aeroport del Prat perquè Pedro Sánchez s’anés a fer la foto al Palau de la Generalitat”, ha reblat.

Per altra banda, Ponsatí ha assenyalat que el Govern de la Generalitat no serveix per fer la independència. “És un Govern de qui dia passa, any empeny”, ha remarcat. “No veig clar aquest govern de coalició que han fet entre Junts i Esquerra, em sembla que és un govern per no fer res”, ha afegit. També ha retret que el president Carles Puigdemont encapçalés la llista de Junts per Catalunya a les darreres eleccions autonòmiques. Ponsatí ha detallat que “la mateixa nit del Primer d’Octubre de 2017 va veure que s’anava de farol” a la vista del que deien i el que feien la resta de consellers. “Sabia que si no guanyàvem hi hauria presó i exili i vaig veure que no estàvem disposats a intentar-ho”, ha emfatitzat. “Cal que hi hagin lideratges amb una actitud diferent”, ha criticat. També ha admès que no ha enraonat ni amb el vicepresident Oriol Junqueras ni amb la secretaria general d’ERC, Marta Rovira.

Comentaris

    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) Novembre 06, 2021 | 23:18
    La senyora Ponsatí fa honor al seu nom, la gent ho sabem i per això la vam votar i va tenir gairebé tants vots com el MHP Puigdemont (400 vots menys) a les eleccions per l'Assemblea del Consell. Pensa, com pensem molts, que la Generalitat de Vichy és una eina autonomista, que la taula de diàleg és una enganyifa i que Junqueras és un traïdor
      Realitat Novembre 07, 2021 | 12:31
      Aquesta senyora s'ha assegurat un sou estratosfèric amb la seva colla d'amics, sense tenir ni la més remota idea de política. Fa declaracions tòxiques que es basen en un coneixement esbiaixat, molt poc fonamentat i molt interessat. La independència és un procés difícil i complex. Amb aquest tipus de personal és impossible.
        PEr a la Realitat "autonomista" afegeixo Novembre 07, 2021 | 20:22
        De ben segur que aquest mantra que repetiu no el creies abans del 1O. Com ha anat calant elmissatget del "no se puede" disdressat d'indepedentista del peix al cove, ara sense posar-ne cap ni un al cove. Màxim podeu gestionat in ajuntament.
    Realitat Novembre 06, 2021 | 23:31
    Com es podia aconseguir cap reconeixement si el cap de colla va suspendre la declaració, va fugir corrents i va deixar a tothom penjat. I encara insisteix que ell és el salvador de la pàtria... Fins que no accepti la realitat estarà perjudicant a tothom.
      SI noi, Novembre 07, 2021 | 08:53
      és el que passa quan el president no és votat sino que el tria a dit el predecessor, poc democràtic. Si a més es un pobre batxiller amb poques llums, poc preparat i amb un ego enorme, tenim a Fuigpelmón i ja sabem que aquest pardalet no acaba mai la feina.
    Gonzalo Novembre 07, 2021 | 01:53
    Esta es la que dijo que estaban jugando al poker e iban de farol, no?
    jorge Novembre 07, 2021 | 10:18
    la yaya cebolleta a lo suyo y a lo único q sabe, que es reñir. Si es tan chulita y sabe tanto, a qué espera a venir por aquí y proclamar ella solita la independencia?
    jg Novembre 07, 2021 | 10:39
    con señoras como esta se va cuesta abajo estupendamente....directos al terraplén
    Si el poble vol un estat Novembre 07, 2021 | 11:47
    El poble ha de fer un estat. Els polítics hi sobren,està demostrat. FORAVIA. Com el que manda es l’economia, els empresaris valents i compromesos han de comandar el nou estat
    Joan Jaume Novembre 07, 2021 | 13:31
    La senyora Clara Ponsatí ho té molt fàcil des de les butaques de l'exili mentre d'altres a Catalunya són al carbó on s'embruten dins la quotidianitat de la nostre vida. Sempre me desconfio d'aquests personatges que clamen que els altres han de fer o no de fer, i que de lluny, distribueixen bons o mals punts.
    reunions, assembles, eleccions, micions de confiança... i qui decada passa, espanya empeny. Novembre 07, 2021 | 17:07
    era evident q tot era una farsa espanyolista, pero de molt abans. fins i tot la cup q mes enlla de la visio q donen els massmerda tots els seus dirigents son advocats, i gent de poltrona ens van trair. milers de reunions durant el proces i no van avisar ni posar sobre la taula q < les reunions es parlava de tonteries i q es podia veure de lluny q tot era una mentida. i si no sons uns imbecils q haurien de dimitir en bloc per dur Cat a una estafa q encara continua en forma de taules de dialeg, presupostos... L'empat per decidir si fotien al Mas al caraju va ser una burla q va resonar arreu del mon.
      Fer fora del govern de la Generalitat a Miss Catalunya va ser un encert! Novembre 08, 2021 | 07:35
      Votar a un batxiller foll i poc preparat com President del govern va ser una cagada que ens ha portat avon som, el no res...
    Octubrista Novembre 07, 2021 | 22:38
    Espero que la senyora Ponsatí sigui la presidenta del Consell o de l'Assemblea de Representants. S i a Catalunya hi ha gaires "Ponsatí" (dones i homes) -i jo crec que hi són-, Espanya ho té perdut
    “Va ser una estafa tremenda al poble de Catalunya” Novembre 08, 2021 | 07:41
    Me pregunto qué parte de 'ir de farol' no entiende la señora Ponsati.
    A Realitat. Miren Novembre 08, 2021 | 08:30
    Amb les llums del seu comentari l'he pogut situar on està. Però sisplau aclareixi'm que és un subjecte polític. Al meu entendre, pocs membres dels qui formen aquest govern és podrien considerar així. A no ser que es consideri polític algú que des dels disset anys va escalant càrrecs de partit- La Sra. Ponsatí pot no ser política de conveniència, però el que està clar (no ja comparant amb vostè, per no rebaixar-la) és que té molt clares les coses, siguin de política com altres matèries. I és que no cal ser "polític" per entendre la política. Amb aquest carregament d'odi tan visible està clar que no podem anar gaire lluny. I sí, la independència és un procés difícil i complex sobretot quan un la cerca ben repapat al sofà o... a la cadireta.
    Francesc Font Novembre 08, 2021 | 09:01
    Llegint algunes opinions és fàcil constar que la por a la llibertat de pensament segueix ben viva en massa gent. Gent que davant de qui diu veritats evidents, es mareja o... Ponsetí, que parla a partir de la seva experiència i no de quatre consignes o de foscos interessos, va dir allò que pensa a partir d’aquesta experiència. I dissortadament té massa raó en massa coses. Cosa que pel sembla cou a segons qui.
    Gonzalo Novembre 08, 2021 | 11:28
    Vamos a ver...estais entusiasmados con una señora que, formando parte del gobierno regional catalan, dijo que estaban jugando contra el estado al poker, e iban de farol. Si lo sabía en ese momento, tendría que haber dimitido y denunciarlo. Y sino lo sabía, queda totalmente demostrada su incapacidad para formar parte ni tan siquiera de la dirección de un club de pádel.

Nou comentari