Aragonès titlla de “buit” el discurs de Felip VI

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha titllat aquest dissabte de “buit” el discurs que va pronunciar Felip VI aquest divendres a la nit. Segons ell, els catalans “n’esperàvem poc i ha aportat molt poc“. El cap de l’executiu ha fet aquestes declaracions davant la tomba del president de la República Francesc Macià. Durant l’ofrena florar ha dit que el Govern de la Generalitat està “compromès” amb el llegar que va deixar, un “fil roig” que a la Generalitat tenen “més present que mai” en l’etapa de “reconstrucció” que afronta el país.

És per tot això que Aragonès ha volgut contraposar el discurs del rei espanyol amb l’homenatge que cada dia de Nadal es fa a Macià, ja que és l’aniversari de la seva mort. Segons el president de la Generalitat, el president republicà va unir tota la vida “la causa de la llibertat i la causa del progrés“. Aragonès ha insistit que les paraules de Macià han de servir de guia en moments com els actuals, en què veu “evident” que la causa per la justícia social i el progrés col·lectiu “necessiten de la llibertat nacional”. “Per això defensem la república catalana, per això defensem la independència, com a millor eina per aconseguir la justícia social, la igualtat d’oportunitats i el progrés del nostre país”, ha dit davant la tomba de Macià.

L'ofrena floral del Govern a la tomba de Francesc Macià amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès | ACN
L’ofrena floral del Govern a la tomba de Francesc Macià amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès | ACN

Per altra banda, i en motiu del moment crític d’aquesta sisena onada de la pandèmia del coronavirus que viu Catalunya, el president de la Generalitat ha fet una crida a “extremar” les mesures de protecció per evitar la propagació de la Covid-19, i ha fet un agraïment als professionals sanitaris que aquests dies de Nadal treballen als hospitals, així com els treballadors de residències de gent gran i de discapacitats. “Per fer-los la feina més fàcil hem d’extremar les precaucions“, ha insistit, amb l’objectiu de garantir l'”autoprotecció col·lectiva” i el “sistema de salut“.

Comentaris

  Jo titulo de Fascista Xenófobo el independentismo Desembre 25, 2021 | 12:59
  Cada uno “titlla”lo que quiere. Yo pienso que el movimiento independentista catalán es el más xenófobo de toda europa actualmente, y los ejemplos no faltan.
   Mikelet Desembre 25, 2021 | 18:32
   No és un tema de ser indepe o uniópata com tu, però els discursos dels teus reietons, i en general de molts polítics, son buits de contingut, t'agradi o no. Diuen sempre el mateix. O no?
  Jm Desembre 25, 2021 | 13:07
  L’any passat van dir el mateix el govern de la Comunitat autonoma de Catalunya…i aixi estem…
  LLARENA dPENA Desembre 25, 2021 | 16:01
  Ben cert, Aragonés. El que diuen totes les cotorres, sempre son missatges vuits. Com tot el que dius tú a diari o la teva colla d'ESGUERRO AUTONOMISTA de CAT, l'antiga ERC. Només paraules vuides amb un sol mérit: Memoriçar continuament tots els teus discursets diaris que et passen els teus ajudants per fer el marketing d'ESGUERRO però, aixó segur, sense sense un brì de veritat, atés que ningú d'ESGUERRO, ningú, és creu res del que diu quan parlen d'independència, república, i bla, bla bla. Només parleu els cotorres de falsetats, mentides, apariències amb la mínima manca de dignitat.
  Si Desembre 25, 2021 | 16:09
  Doncs és a qui tú acceptes com a amo teu, miserable traïdor. I és qui et paga el sou per traïr Catalunya.
  Curiós Desembre 25, 2021 | 17:21
  Molt lleig que un esclau entregat malparli de l'amo.
  Luisnomeacuerdo Desembre 25, 2021 | 21:30
  Milhaus lo habrás dado escuchado de pie como el buen súbdito que eres.
  No era el moment de dir la veritat Desembre 25, 2021 | 22:27
  Aquests actes són per fer panegírics, no per comentar si el finat era lleig, imbècil, xoriço o maníac sexual. Res del discurs no es pot prendre seriosament en cap sentit.
  ernst Desembre 26, 2021 | 00:54
  No vagis jugant, que no et farà, com li correspon a un President de la Generalitat de ERC Tarradellas
  Aturem el fastogos Aragones de junqueras.155 Desembre 26, 2021 | 11:06
  Fil roig, diu la perdiueta tonta del Ferrovial Junqueras. Macià estava casat amb la dona mes rica de Catalunya, TONTITO ARAGONES del CAUDILLO FRANQUISTA I CRIMINAL DE PINEDA. Ets un miserable faanquista Aragones del Caudillo
   Pep Desembre 26, 2021 | 16:15
   Quin nivell mare meva.
  Núria Desembre 26, 2021 | 15:55
  Curiós que avui tu Aragonès malparlis del Feliple 6 palitos, recordem que heu aprovat els pressupostos d'Ñ amb increment per aquest Borbó, i en Junqueras avui comenci a rebaixar les expectatives de la famosa taula del ikea que ves per on no trobeu els claus i no la podeu acabar de muntar. EN Junqueras, tot un historiador, que el 2014/15 ho tebia clar, avui ha vist la llum i resulta que el Pedro no és de fiar i no es pren en serio " el dialogo". Tothom tindrà la culpa de que erc ens hagi donat pel sac als indepes pero com comencen a preparar eleccions ja comencen a canviar el relat, perquè de principis, els que hem volgut obrir els ulls, ja hem vist que cap. L'independència arribarà i tots aquests desgraciats que ens han fotut 4 anys enlaire o que han volgut desprestigiar l'1 O, cobrar, cobraran la pagieta un cop retirats, però com a minim deixaran de donar pel sac. Dels unionistes prefereixo ni parlar-ne perquè per ni ni ñ ni aquests existeixen a casa meva.

Nou comentari