El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont celebra la “bufetada” de l’ONU a l’Estat espanyol
  • CA

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha celebrat el seu compte de Twitter la decisió de l’ONU en la qual conclou que l’Estat espanyol va violar els drets polítics d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull. “Una altra bufetada des de Nacions Unides a la cara de l’Estat espanyol per la violació de drets polítics dels nostres representants”, diu el president. L’ONU considera que van vulnerar el Pacte de Drets Civils i Polítics quan els va suspendre com a diputats al Parlament de Catalunya.

El president considera que els responsables d’aquesta “violació no poden donar lliçons de democràcia i haurien d’assumir responsabilitats”. Puigdemont creu que la retirada de les actas de diputats abans de la sentència del Tribunal Suprem va ser un “cop a la democràcia”.

Aragonès ha celebrat la decisió de l’ONU

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, també ha celebrat la decisió de l’ONU i ha assegurat que el dictamen del Comitè de Drets Humans de l’ONU sobre la vulneració de drets civils i polítics als dirigents independentistes presos quan eren diputats en el Parlament mostra “l’arbitrarietat de la justícia espanyola”.

En diversos tuits aquest dimecres, el president català ha qualificat d’importantíssim aquest dictamen de Nacions Unides, i ha afirmat que “la repressió i vulneració de drets fonamentals són límits que mai s’haurien d’haver creuat”. “Avui, de nou, l’arbitrarietat de la justícia espanyola deixa al descobert a ulls del món les vergonyes de l’Estat”, ha defensat Aragonès.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una entrevista amb l'ACN al Palau de la Generalitat Data de publicació: divendres 19 d’agost del 2022, 06:00 Localització: Barcelona Autor: Jordi Borràs
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una entrevista amb l’ACN al Palau de la Generalitat Data de publicació: divendres 19 d’agost del 2022, 06:00 Localització: Barcelona Autor: Jordi Borràs

Incompliment del Pacte Internacional pels Drets Civils

El Comitè considera que el dret constitueix l’essència del govern democràtic i, malgrat considerar que hi pot haver certes limitacions, l’ONU considera que la suspensió estava “clarament injustificada”.

Alhora, conclou que “la decisió d’acusar els autors del delicte de rebel·lió que va comportar automàticament la suspensió de les seves funcions públiques abans d’una condemna penal” incompleix els requisits del Pacte; en concret, aquestes restriccions de l’exercici de funcions de representativitat pública han de basar- se en disposicions legislatives “que siguin raonables i objectives”.

Més notícies
Els 7 presos polítics de Lledoners, en el moment de ser alliberats / Jordi Borràs
“Mala notícia per a Espanya”: Els presos polítics reaccionen al dictamen de l’ONU
Notícia: “Mala notícia per a Espanya”: Els presos polítics reaccionen al dictamen de l’ONU
Comparteix
Rull, Romeva i Turull exigeixen conseqüències davant la decisió de les Nacions Unides
Els presos polítics a Lledoners abans d'entrar al centre penitenciari
L’ONU conclou que Espanya va violar els drets polítics de 4 presos polítics
Notícia: L’ONU conclou que Espanya va violar els drets polítics de 4 presos polítics
Comparteix
El Comitè de Drets Humans es pronuncia sobre la retirada de l'acta de diputats de Junqueras, Romeva, Rull i Turull
Una imatge de l'assemblea general de l'ONU/ONUPress
Espanya nega a l’ONU la discriminació del català a la justícia i a la policia
Notícia: Espanya nega a l’ONU la discriminació del català a la justícia i a la policia
Comparteix
La Moncloa replica al relator especial de Nacions Unides sobre minories que ja fa prou oferint cursets de llengua als agents
Josep Costa, en una imatge de quan era diputat de JxCAT
David Zorrakino / Europa Press
(Foto de ARCHIVO)
04/4/2019
Costa arriba a l’ONU en la seva lluita contra la repressió de l’Estat
Notícia: Costa arriba a l’ONU en la seva lluita contra la repressió de l’Estat
Comparteix
L'exvicepresident va presentar una demanda l'abril de 2021

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Espanyolitzats a agost 31, 2022 | 13:27
    Espanyolitzats agost 31, 2022 | 13:27
    I QUÈ? Passarà res? Aquests jutges seran castigats com cal? Seran inhabilitats per tal que no es repeteixi aquesta corrupció judicial? NO, oi? Un comentarista diu: "En acceptar l'indult n'acceptaven la culpabilitat; això és així. Què més volen?. " crec que no es pot deixar per llei d'acceptar un indult. Els espanyols defensors de la unidad de la patria sou força burros i dolents, però guanyeu... a España, a fora ja anem veient que saben com actueu. Ah, i els 4 polítics catalans quina compensació rebran? Podran tornar a la política que els van perdre. També és gros que ara han fet el mateix amb la laura Borràs i ho ha fet el Parlament de Catalunya. Que n'estem d'espanyolitzats!
    • Icona del comentari de: 'En acceptar l'indult n'acceptaven la culpabilitat; això és així. Què més volen?' a setembre 01, 2022 | 04:05
      "En acceptar l'indult n'acceptaven la culpabilitat; això és així. Què més volen?" setembre 01, 2022 | 04:05
      A ón està escrita aquesta afirmació? Al manual del bon corruptgent? També està escrit al mateix manual que si declares la DUI no pots suspendrela i fugir deixant-ho tot enmerdat???
  2. Icona del comentari de: Fat boy a agost 31, 2022 | 13:32
    Fat boy agost 31, 2022 | 13:32
    Sort que el Xarneguistan es una democracia plena i els nazis som els catalans.
    • Icona del comentari de: No, no a setembre 02, 2022 | 14:12
      No, no setembre 02, 2022 | 14:12
      Xarneguistan és Catalunya, com saps molt bé xarneguet, i els nazis no són tots els catalans, només els nazional-secessionistes.
  3. Icona del comentari de: Placid a agost 31, 2022 | 13:48
    Placid agost 31, 2022 | 13:48
    Torni presiden Puigdemon, i fotli una bufetada als nyols. Declari la DIU hi el pople estará al seu custat, ens axecarem contra la repressio hi entra tots farem la republica.
    • Icona del comentari de: pel ñordo Plácido a agost 31, 2022 | 18:04
      pel ñordo Plácido agost 31, 2022 | 18:04
      No cola noi, tu només busques merder, deixa els morts en pau que fan pudor.
  4. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a agost 31, 2022 | 15:32
    Doctor Strangelove agost 31, 2022 | 15:32
    No ha estudiat el pastisser boig, no condueix un ferrari, per tant no és ningú, ningú, ningú... no m'importa el que digui, no m'importa el que digui, Doc.
    • Icona del comentari de: Anònim a agost 31, 2022 | 21:33
      Anònim agost 31, 2022 | 21:33
      Dr Estruç dixit…
  5. Icona del comentari de: El 1-O, el CxR convoca a les 17:00 a l'Arc de Triomf a agost 31, 2022 | 16:25
    El 1-O, el CxR convoca a les 17:00 a l'Arc de Triomf agost 31, 2022 | 16:25
    No fa tant, ZP treia pit dient allò de que Borbònia era la 8ena potència mundial pel seu PIB. Avui ocupa el lloc 16è i baixant, amb un deute real del 150% del PIB i depenent de les compres de deute-deixalla per part del BCE, per evitar una nova suspensió de pagaments que seria la 21ena. Pel que fa a la qualitat democràtica, sovint la comparen amb Turquia per la falta d'independència del poder judicial i l'us constant de la guerra bruta contra tots aquells que la oligarquia colonial en el poder considera una amenaça, especialment contra ciutadans catalans. El 27d'octubre, el parlament de Catalunya va fer la Declaració d'Independencia, en consonància amb el resultat del referèndum del dia 1 del mateix mes. És urgent aixecar la suspensió de la DUI i posar en marxa la República catalana
    • Icona del comentari de: Per sort hem oblidat l'1-O a agost 31, 2022 | 18:06
      Per sort hem oblidat l'1-O agost 31, 2022 | 18:06
      Tant per ser la fiesta del caudillo, com el dia de la vergonya en que'l va convertir el batxiller..
  6. Icona del comentari de: Gonzalo a agost 31, 2022 | 17:26
    Gonzalo agost 31, 2022 | 17:26
    La Comisión de Venecia ha adoptado este mes de octubre de 2020 una actualización de su Guía para la celebración de referendos, y en ella deja claro que el uso de estos instrumentos "debe cumplir con el sistema legal en su conjunto". "En particular, no se pueden celebrar referendos si la Constitución o una ley Conforme a la constitución no los prevé, por ejemplo, cuando el texto sometido a referendo es de competencia exclusiva del Parlamento", dice la Guía. La Comisión de Venecia es un órgano consultivo del Consejo de Europa. En 2017, el entonces presidente catalán, Carles Puigdemont, trató de contar con su colaboración para organizar el referéndum del 1-O, que fue declarado ilegal por el Tribunal Constitucional, pero ésta ya le respondió que cualquier consulta debía llevarse a cabo de acuerdo con la Constitución y la legislación aplicable en cada país.
  7. Icona del comentari de: Españistan a agost 31, 2022 | 20:34
    Españistan agost 31, 2022 | 20:34
    Ara tindriem que començar a demandar a espanya, que li caiguin centenars de denuncies i veuràs com sel's hi acaba la tonteria.
  8. Icona del comentari de: Una pregunta a agost 31, 2022 | 21:23
    Una pregunta agost 31, 2022 | 21:23
    Ara que l'ONU ha donat la raó als polítics injustament empresonats preventivament, Fuigpelmón tindrà pebrots per tornar?
    • Icona del comentari de: Una pregunta pel que pregunta a setembre 01, 2022 | 11:33
      Una pregunta pel que pregunta setembre 01, 2022 | 11:33
      Cada dia que passa sense que els colonialistes i els seus lacais hagueu pogut empresonar el president legítim de Catalunya Carles Puigdemont, dormiu malament? Us augmenta la secreció de bilis? Patiu mareigs i malestar general? Impotència? Estrenyiment, potser? Caiguda del cabell i pudor de peus? ...Preneu paciència..
  9. Icona del comentari de: Stort a agost 31, 2022 | 21:44
    Stort agost 31, 2022 | 21:44
    Aquelarre judicial. El govern de rajuei, però els jutjes inquisitorials en actiu. Ecspañistan sigue siendo una pantomima de mierda, ??‍☠️
  10. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a agost 31, 2022 | 23:33
    Luisnomeacuerdo agost 31, 2022 | 23:33
    Puigtoston si quieres una bofetada y de las buenas solo tienes que regresar a tu país, España. Te esperamos con las puertas de las celdas abiertas.
  11. Icona del comentari de: Independentista a setembre 01, 2022 | 08:10
    Independentista setembre 01, 2022 | 08:10
    Benvolgut President Puigdemont, sabeu perfectament que aquesta resolució de l ONU no servirà absolutament de res; l'Estat Espanyol es donarà per assabentat i seguirà fent la seva, amb l'aquiescència dels Estats de la UE. als que ja va bé es demostri el què els passa als que no fan bondat. I, a més, amb la desunió dels catalans, tampoc no serviria de res una sanció efectiva a Espanya.
    • Icona del comentari de: per l'independentista corruptgent a setembre 01, 2022 | 09:29
      per l'independentista corruptgent setembre 01, 2022 | 09:29
      Fuigpelmón és un mentider i covard. Després de fugir i van haver eleccions, ell va prometre torna si guanyava quan ja hi havia presos polítics i encara l'esperem. Ara si hi posés pebrots hi tornés, si que posaria en un atzucac a la monarquia bananera doncs la resolució de l'ONU es recent i ha sortit a tota la premsa internacional que també tindrian la vista aquí, ja no tenim el gobierno del PartitPodrit i a més de ser europarlamentari amb inmunitat. No crec que ho fagi, sempre li han faltat pebrots al batxiller...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa